ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Σύσταση «sell» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ

17:44 - 04 Σεπ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Σε «sell» από «neutral» υποβάθμισε την Τετάρτη τη σύστασή της για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Citi, προβλέποντας καθυστερήσεις στην εισαγωγή των βιντεολόττο, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 6,7 ευρώ, χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

 

Η εταιρία ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται σε ένα περιβάλλον υψηλού ρίσκου, τόσο από μακροοικονομική όσο και από μικροοικονομική προοπτική, τονίζει ο οίκος.

Επίσης εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας με ρυθμό βραδύτερο του αναμενόμενου θα προκαλέσει καθυστερήσεις και στην ανάπτυξη των βιντεολόττο.

Ως εκ τούτου, η Citi προχωρά σε μείωση των προβλέψεων για τη διετία 2014-2015 κατά 7-20% και τονίζει ότι πλέον, μετά την υπεραπόδοση του τίτλου (+20% από τον Ιούνιο, +40% από τον Ιανουάριο) τα ρίσκα υπερβαίνουν το δυνητικό όφελος για τη μετοχή.

Ο οίκος σημειώνει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ είναι ο λιγότερο προτιμητέος μεταξύ των μετοχών του κλάδου, τονίζοντας ότι κορυφαία επιλογή είναι αυτός της Paddy Power.

Ο ΟΠΑΠ επιδιώκει να εγκαταστήσει τα πρώτα από τα συνολικά 16.500 βιντεολόττο μέχρι τα τέλη του πρώτου τρίμηνου του 2014, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, η Citi εκτιμά ότι οι πιθανές αλλαγές στη διοίκηση του οργανισμού τους επόμενους μήνες πιθανόν να καθυστερήσουν την λήψη αποφάσεων και ότι αναμένει η εισαγωγή των βιντεολόττο να γίνει στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Τον Αύγουστο, το ελληνοτσεχικό fund Emma Delta υπέγραψε την πολυαναμενόμενη συμφωνία εξαγοράς του 33% του ΟΠΑΠ, η οποία εκκρεμούσε από τον Μάιο. Ο νέος επενδυτής αναμένει η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.