ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικές ML, Cr. Suisse, Citigroup για ΟΠΑΠ

11:46 - 30 Νοε 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ουδέτερες δηλώνουν απέναντι στη μετοχή του ΟΠΑΠ οι Credit Suisse, Citigroup και Merrill Lynch, καθώς, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, οι αναλυτές εμφανίζονται σκεπτικοί ως προς την επιτυχία του οργανισμού στην ανάληψη της διαχείρισης του Στοίχημα.

Την ουδέτερη στάση της και την τιμή στόχο των 27,3 ευρώ που έχει εκδώσει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει η Merrill Lynch, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στο ανώτερο όριο των χαμηλωμένων εκτιμήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος διατηρεί τις προβλέψεις του για τον ΟΠΑΠ αμετάβλητες, όμως, τώρα διαβλέπει κινδύνους μιας πιθανής αρνητικής έκπληξης. Με τον καιρό, το ποσοστό διανεμόμενων κερδών του Στοίχημα θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω, συρρικνώνοντας τα οφέλη από την ανάληψη της διαχείρισης του παιχνιδιού, προβλέπει η ML. Επιπλέον, σημειώνει πως η πρεμιέρα του Bingoκαθυστερεί, ενώ δεν υπάρχουν νέα γύρω από τα νέα τερματικά.

Ολοι αυτοί οι παράγοντες εκτιμάται ότι απειλούν τις προβλέψεις του οίκου, όμως, η μετοχή εκτιμάται ότι στηρίζεται από τη μερισματική απόδοση του 7,7%.

Credit Suisse

Ουδέτερη παραμένει απέναντι στον ΟΠΑΠ η Credit Suisse, διατηρώντας την τιμή στόχο των 29 ευρώ. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα της εταιρείας ήταν λογικά, όμως, ο ΟΠΑΠ δεν έχει ακόμα αποδείξει την επιτυχία του στη διαχείριση του Στοίχημα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το τρίτο τρίμηνο χαρακτηρίζονται καλύτερα των εκτιμήσεων της Credit Suisseκαι της αγοράς.

Όμως, η προσοχή των αναλυτών κατά την τηλεδιάσκεψη αναμένεται να εστιασθεί στην πρόοδο της ανάληψης της διαχείρισης του Στοίχημα, και ειδικά στις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Intralot, στην πορεία του παιχνιδιού, αφού το τέταρτο τρίμηνο δεν θα έχει ελκυστικούς αγώνες, καθώς και στις εξελίξεις του διαγωνισμού για τα τερματικά.

Citigroup

Ουδέτερη δηλώνει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και η Citigroup, με την τιμή στόχο στα 30 ευρώ, έπειτα από τα καλά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Τα μεγέθη ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citigroup, όμως, τα νέα για το Στοίχημα χαρακτηρίζονται μεικτά.

Οι αναλυτές αναμένουν λεπτομέρειες γύρω από το κόστος της διαχείρισης του κόστους του Στοίχημα, κατά την τηλεδιάσκεψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.