ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Πώς είδαν οι ξένοι την τηλεδιάσκεψη

12:11 - 01 Δεκ 2006 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Αμετάβλητες διατηρούν τις εκτιμήσεις τους για τον ΟΠΑΠ οι ξένοι αναλυτές, έπειτα από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

Morgan Stanley

Τη σύσταση overweightκαι την τιμή στόχο των 31 ευρώ που έχει εκδώσει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει η Morgan Stanley, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οργανισμού για το τρίτο τρίμηνο.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, τα μεγέθη του τριμήνου ήταν θετικά, με τα EBITDAνα ξεπερνούν τις εκτιμήσεις τους, λόγω των ισχυρών εσόδων του Στοίχημα και του Kino, καθώς και του καλύτερου ελέγχου του κόστους. Η αδυναμία στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν αναμενόμενη, σημειώνει η Morgan Stanley, αν και η καθυστέρηση στο Bingo χαρακτηρίζεται απογοητευτική.

Ο οίκος δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις του για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, καθώς θεωρεί πως ο στόχος για αύξηση των EBITDA κατά 23% στο δ΄ τρίμηνο είναι επιτεύξιμος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι τελευταίες υπο-αποδόσεις της μετοχής ήταν υπερβολικές, και σημειώνουν πως ο ΟΠΑΠ αποτελεί μια από τις φθηνότερες επιλογές του κλάδου, με P/E μόλις 11,6 και μερισματική απόδοση 8%.

Credit Suisse

Δεν μεταβάλλει τις εκτιμήσεις της για τον ΟΠΑΠ, έπειτα από τα αποτελέσματα και την τηλεδιάσκεψη η Credit Suisse. Στο πλαίσιο αυτό, διατηρεί ουδέτερη στάση για τη μετοχή και στόχο στα 29 ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το Στοίχημα ευνοήθηκε κατά 15% από την εισαγωγή των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου, όμως, είναι λιγότερο ελκυστικό στο δ΄ τρίμηνο, το Kino συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρές επιδόσεις και το business plan του ΟΠΑΠ για την επόμενη 5ετία θα παρουσιασθεί στις αρχές του 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.