ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλεια 226,8 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από τυχερά παιχνίδια

10:54 - 13 Οκτ 2015 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Απώλεια 226,8 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από τυχερά παιχνίδια
Η αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας από την ΕΕΕΠ (Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων) αναμένεται να κοστίσει στα κρατικά ταμεία 226,8 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του ΟΠΑΠ να αναστείλει τη λειτουργία των VLTs, που υπαγορεύτηκε από την επιβολή πρωτοφανώς αυστηρών περιορισμών από την ΕΕΕΠ μόλις τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη, θα κοστίσει ακριβά στα κρατικά ταμεία. Ο ΟΠΑΠ ήταν έτοιμος να λανσάρει το νέο προϊόν ωστόσο οι αλλαγές στον κανονισμό ανέστειλαν τα σχέδια του στερώντας στον κρατικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί για το 2015. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι ακριβώς την ίδια μοίρα θα έχουν τα 226,8 εκατ. ευρώ τα οποία επρόκειτο να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από τη φορολόγηση των VLTs.  

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ποσά τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις απαιτήσεις των πιστωτών, ενώ τα 226,8 εκατ. ευρώ περιγράφονται και προβλέπονται ρητώς μέσα στο τρίτο μνημόνιο. Καθίσταται σαφές ότι σε περίπτωση, που οι εκτιμήσεις της αγοράς επιβεβαιωθούν και τα έσοδα από VLTs δεν εισπραχθούν, η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε ακόμα ένα κυνήγι κάλυψης μιας τρύπας που δημιούργησε, εμμέσως η ΕΕΕΠ, όπως της αποδίδεται.

Ο ΟΠΑΠ είχε ήδη καταβάλει 560 εκατ. ευρώ για την αποκλειστική χρήση για 10 χρόνια 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs).

Σύμφωνα με τον OΠΑΠ ο νέος Κανονισμός που εισήχθη από την ΕΕΕΠ περιέχει πρωτοφανείς περιορισμούς και απαιτήσεις που αντιβαίνουν πλήρως τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς. Επισημαίνουν μάλιστα ότι πέραν της απώλειας των δημοσίων εσόδων, ο νέος κανονισμός συντηρεί τις συνθήκες ασυδοσίας που επικρατούν στο χώρο του παράνομου τζόγου, ο οποίος ήδη (μόνο για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια) ξεπερνά τα 6 δις. ευρώ στη χώρα μας. Παράλληλα σημειώνεται ότι η μη λειτουργία των VLTs συνεπάγεται και απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 13 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.