ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο ο ΟΠΑΠ αντί… ο παράνομος τζόγος!

11:26 - 18 Νοε 2015 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στο στόχαστρο ο ΟΠΑΠ αντί… ο παράνομος τζόγος!
Αυτό που συμβαίνει με τον ΟΠΑΠ είναι παράλογο. Το κράτος «πετάει» έσοδα 300 εκατ. ευρώ από τα VLT’s, ενώ ετοιμάζεται να φορολογήσει τα παιχνίδια του Οργανισμού αντί να «κυνηγήσει» έσοδα 1,5 δις ευρώ από τον παράνομο τζόγο.

Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση και έφερε με το νέο πολυνομοσχέδιο, ως γνωστόν στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση περιλαμβάνονται και η φορολόγηση των στηλών στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ με 5 λεπτά. Μια απόφαση που υποτίθεται θα φέρει στα ταμεία του κράτους, κατά τους υπολογισμούς του, περί τα 300-350 εκατ. ευρώ. Όμως, μια τέτοια εξέλιξη, όπως σημειώνουν αναλυτές και στελέχη του χώρου, θα οδηγήσει σε πτώση εσόδων στα τυχερά παιχνίδια και σε λιγότερα έσοδα για τον επόμενο χρόνο, ενώ ενδέχεται να δούμε και «λουκέτα» σε κάποια πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, έχει «παγώσει» η προώθηση του project των VLT’s, καθώς ο ΟΠΑΠ αντιδρά στους δυσμενείς όρους που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), στερώντας από το δημόσιο ετήσια έσοδα σχεδόν 300 εκατ. ευρώ, δίχως να υπολογίζονται τα πολλαπλασιαστικά οφέλη (νέα καταστήματα, εργαζόμενοι, εισφορές, φόροι κ.λπ).

Αντί λοιπόν να επιβληθεί νέος φόρος στον ΟΠΑΠ, αντί να χάνει το κράτος έσοδα από την ματαίωση, προς το παρόν, επένδυσης για την εγκατάσταση περίπου 35.000 παιχνιδομηχανών (VLTs), γιατί δεν κυνηγά τον παράνομο τζόγο; Ο οποίος πλέον προσεγγίζει τα επίπεδα του νόμιμου στοιχηματισμού δηλαδή τα 5,5 δισ. ευρώ, με το δημόσιο να εκτιμάται ότι μπορεί να αντλήσει έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ. 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.