ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Νέα σελίδα για τον «Ιππόδρομο»

13:31 - 03 Δεκ 2015 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΟΠΑΠ: Νέα σελίδα για τον «Ιππόδρομο»
Τους στόχους του ΟΠΑΠ για αναβάθμιση του θεσμού του Ιπποδρόμου περιέγραψαν στελέχη του ομίλου σε εκδήλωση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος.

Με στόχο την άρτια διοργάνωση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στο Μαρκόπουλο, την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς και την προσφορά στο κοινό μίας σύγχρονης παικτικής εμπειρίας τόσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς ιπποδρομίες, σύμφωνα με τις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού, οι επικεφαλής της "Ιπποδρομίες ΑΕ", μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, παρουσίασαν στα μέλη της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ) το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα των ελληνικών ιπποδρομιών.

Σε μια κατάμεστη, χθες βράδυ, αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία της διοίκησης της ΟΠΑΠ και μελών της Φιλίππου Ενώσεων, μεταξύ των οποίων και προβεβλημένοι επιχειρηματίες, οι εκπρόσωποι της "Ιπποδρομίες ΑΕ" έκαναν λόγο για την "αναγέννηση" του Ιπποδρόμου στην Ελλάδα, αποβλέποντας στη δημιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομιακού κλάδου με τη συμμετοχή. Στο χαιρετισμό του, ο  Πρόεδρος της ΦΕΕ κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης έκανε λόγο για "καλύτερες ημέρες" στις ελληνικές ιπποδρομίες, τονίζοντας πως η ελπίδα που είχε χαθεί στον χώρου του Ιπποδρόμου, επανήλθε. 

Ο Σπύρος Φωκάς α’ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ μίλησε για την απαρχή μιας νέας εποχής, ενός πρώτου καλέσματος σε όσους αγαπούν τις ιπποδρομίες, σε παλαιούς και νέους ιδιοκτήτες, σε όσους για διάφορους λόγους αποστασιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να χάσουν και την αγάπη τους για τις κούρσες. Συμπλήρωσε πως επιθυμία του ομίλου ΟΠΑΠ είναι να συμβάλει μαζί με τους άλλους παράγοντες του χώρου και ειδικά τη Φίλιππο Ένωση, στη δημιουργία ενός ακμαίου ιπποδρομιακού κλάδου στην Ελλάδα, που θα αξιοποιεί τις διεθνείς καλές πρακτικές και θα εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα.

Ο κ. Φωκάς μιλώντας για τους στόχους του ομίλου ΟΠΑΠ έκανε λόγο για ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο πάνω από μια φορά την εβδομάδα, πληθυσμό αλόγων αυξημένο και πολύ πάνω από τα σημερινά ιστορικά χαμηλά του επίπεδα, υψηλό θέαμα αυξημένου ανταγωνισμού, σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις, ικανοποιημένους παίκτες και ανάδειξη της κοινωνικότητας και της ψυχαγωγίας του αθλήματος, συνδυάζοντας το αρμονικά με το υπεύθυνο παιχνίδι. "Οραματιζόμαστε ένα θεαματικό, εθνικό ιπποδρομιακό προϊόν, εναρμονισμένο με τα πρότυπα που επικρατούν στις πιο προηγμένες περιοχές του κόσμου", σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως "θέτουμε τις βάσεις ώστε στο ορατό μέλλον να εξασφαλίσουμε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Οργανισμών Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, την πιστοποίηση που θα μας επιτρέψει να διοργανώσουμε διεθνείς ιπποδρομίες κορυφαίου επιπέδου στην Ελλάδα".

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοφόρου, β΄ αντιπρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε πως στην νέα αυτή αρχή, οι άνθρωποι που στήριξαν στις δύσκολες ημέρες το άθλημα θα είναι ξανά αρωγοί της νέας προσπάθειας. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Chief Operations Officer της εταιρείας, μίλησε για πέντε παράγοντες που θα κρίνουν το νέο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως για την ανάπτυξη των ελληνικών ιππποδρομιών απαιτούνται αύξηση του δυναμικού, διεύρυνση της βάσης των ιδιοκτητών, διεξαγωγής άρτιων και ανταγωνιστικών ιπποδρομιών, προβολή των αγώνων σε ευρύ κοινό και προσέλκυση νέων παικτών. Τέλος, ο Fin Powrie, Διευθυντής Αγώνων, σημείωσε πως το επίπεδο των υποδομών στο Μαρκόπουλο είναι πολύ καλό, ωστόσο απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους τομείς. 

Όπως προέκυψε κατά την παρουσίαση, μεταξύ των ενεργειών που έχουν ήδη αναληφθεί είναι και η επαναφορά, σε συνεργασία με τη Φίλιππο Ένωση, του θεσμού του syndication, δηλαδή της δυνατότητας σε πάνω από 5 άτομα να έχουν ποσοστά σε ίππους. Σε ότι αφορά στο δίκτυο των πρακτορείων, θα ενταχθούν τα υφιστάμενα σημεία και σταδιακά θα δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου. Επίσης, μέσα στο 2016 θα δοθεί η δυνατότητα online στοιχηματισμού. 

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης και διεξαγωγής επίγειου και διαδικτυακού αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 και για πέντε χρόνια αντίστοιχα. Σύμφωνα με αυτό το δικαίωμα, η εταιρεία αναλαμβάνει: α) την οργάνωση και διεξαγωγή ιπποδρομιών στην Ελλάδα, β) τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων σε σχέση με τις διεξαγόμενες ιπποδρομίες στην Ελλάδα, γ) την ανάληψη δραστηριοτήτων συναφών προς τα ιπποδρομικά στοιχήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δ) τη διοργάνωση και διεξαγωγή προσθέτου αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών (sweepstake) και ε) τη διοργάνωση και διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται μέσω διαδικτύου. Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.