ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Άδειες και φόρους στον διαδικτυακό τζόγο ζητούν οι πράκτορες

16:55 - 21 Δεκ 2015 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΟΠΑΠ: Άδειες και φόρους στον διαδικτυακό τζόγο ζητούν οι πράκτορες
Την άμεση τακτοποίηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με την αδειοδότηση των διαδικτυακών παρόχων έναντι τιμήματος καθώς και τη φορολόγησή τους σύμφωνα με τους νόμους του κράτους όπως γίνεται με τον ΟΠΑΠ προτείνουν οι πράκτορες του οργανισμού ως ισοδύναμο στο πρόσθετο τέλος που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Η πρόταση έγινε την Πέμπτη, κατά την προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση στελεχών των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και εκπροσώπων της ομοσπονδίας των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ). Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ υποστηρίζει πως κατά τη συνάντηση «αναπτύξαμε στα στελέχη των δύο υπουργικών γραφείων τις θέσεις μας για τις επιπτώσεις από την επιβολή του φόρου στα τυχερά παιχνίδια, δώσαμε πληροφορίες και στοιχεία για όλες τις πτυχές του θέματος και εξηγήσαμε λεπτομέρειες που πιθανόν αυτοί που εισηγήθηκαν το μέτρο και αυτοί που το αποφάσισαν, δεν γνώριζαν".

Οι πράκτορες τόνισαν πως "σύντομα θα τους παρουσιάσουμε τη μελέτη που θα μας παραδοθεί από διεθνούς κύρους Ελεγκτική Εταιρία, στην οποία αναθέσαμε την σύνταξή της, με πλήρη τεκμηρίωση για τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με τα δημόσια έσοδα».

Συμφωνήθηκε πως θα υπάρξει και άλλη συνάντηση, με τους εκπροσώπους των πρακτόρων να δηλώνουν πως «η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΠΠΠ έφυγε από το Υπουργικό Γραφείο με συγκρατημένη αισιοδοξία και την αίσθηση για καλύτερες προοπτικές στο θέμα». Ωστόσο, δηλώνουν πως «είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για οτιδήποτε συμβεί και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του άδικου αυτού μέτρου για τους πράκτορες. Νομίζουμε ότι η απεργία και η συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας δείχνει τη δυναμική του κλάδου και την αποφασιστικότητά του».

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αναφέρθηκε πως η κινητοποίηση της 1ης Δεκεμβρίου «ήταν μια επιβεβαίωση της δύναμης του κλάδου και της θέλησης να αγωνιστούμε για ακύρωση του άδικου και καταστροφικού μέτρου της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τις επαφές του προεδρείου με τον πολιτικό κόσμο για το θέμα του φόρου, καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, για το ίδιο θέμα». Μια από αυτές είναι η ανάθεση από την ΠΟΕΠΠΠ, σε γνωστή Ελεγκτική Εταιρία, της σύνταξης μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις από την επιβολή του φόρου στα πρακτορεία, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έχει ως προς τα έσοδα του κράτους».

Η συζήτηση στο ίδιο θέμα «συνεχίστηκε, για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν εάν δεν αποσυρθεί η διάταξη ή τουλάχιστον να πάρει αναβολή εφαρμογής. Κινήσεις που έχουν να κάνουν με συνδικαλιστικές, νομικές και άλλες ενέργειες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.