ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες άδειες και υψηλότερη φορολογία στο διαδικτυακό τζόγο

13:46 - 07 Ιαν 2016 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Νέες άδειες και υψηλότερη φορολογία στο διαδικτυακό τζόγο
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, από το βήμα της Βουλής, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, έβγαλε είδηση. Η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι βάζει προσεχώς τέλος στο καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης των 24 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο του διαδικτυακού τζόγου. Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ασήμαντα έσοδα που εισπράττει μέχρι σήμερα το δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το Δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 5.500 ευρώ και το 2014, 27.366 ευρώ.
«Δεν θα αφήσουμε κανένα να φοροδιαφεύγει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες, και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου. Παράλληλα θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίζει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει εδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Επί της ουσίας ο κ. Αλεξιάδης «φωτογράφισε» ως «σκάνδαλο»  τον τρόπο φορολόγησης των 24 στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο με καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης. 

Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, «τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα που παρέχεται από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε off shore δικαιοδοσίες, όπως η νήσος Μαν και οι Ολλανδικές Αντίλλες και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτούς που νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι οι πράκτορες του ΟΠΑΠ εκτιμούν πως ο παράνομος τζόγος στην ελληνική αγορά προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ, δυνητικά μάλιστα θα μπορούσαν να προκύψουν φορολογικά έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 07 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.