ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ziegler: Να αλλάξει ο κανονισμός για τα VLTs του ΟΠΑΠ

16:25 - 25 Απρ 2016 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ziegler: Να αλλάξει ο κανονισμός για τα VLTs του ΟΠΑΠ
Την πάγια θέση του Οργανισμού ότι ο ισχύων κανονισμός για τα VLTs πρέπει να αλλάξει, καθώς το ελληνικό δημόσιο χάνει εκατομμύρια έσοδα από την παράνομη αγορά και ο ΟΠΑΠ πλήττεται, επανέλαβε από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Kamil Ziegler.

Η διοίκηση του Οργανισμού σημείωσε ότι ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εκατομμυρίων κρατικών εσόδων. Μόνο από τα παράνομα VLTs, τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) υπολογίζονται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ. Εάν ο ΟΠΑΠ μπορούσε να προχωρήσει στην επένδυση των VLTs, η οποία ανεστάλη λόγω της αιφνιδιαστικής αλλαγής του κανονισμού το περασμένο καλοκαίρι, η διοίκηση εκτίμησε ότι τα μισά εξ αυτών θα μπορούσαν να έλθουν στο νόμιμο δίκτυο, με τα ανάλογα οφέλη για τα δημόσια ταμεία.

 

"Ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει, η διαδικασία διαιτησίας βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι προφανές ότι ο ΟΠΑΠ και το δημόσιο πλήττονται από την παράνομη αγορά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ziegler, ο οποίος σημείωσε πως εάν υπάρξει ένα νέο εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα πλαίσιο λειτουργίας των VLTs, τότε ο ΟΠΑΠ είναι σε πλήρη ετοιμότητα να συνεχίσει το project.

 

Αναφορικά με την προωθούμενη αλλαγή του φορολογικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια, ο κ. Ziegler σημείωσε ότι, αν τελικώς αυξηθεί από 30%, στο 35%, ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να τηρήσει το νόμο. Εκτίμησε δε, ότι αυτή η αύξηση θα επιβαρύνει τον Οργανισμό με ένα ποσό της τάξης των 70-75 εκατ. ευρώ στην κερδοφορία του. "Ήδη, εξετάζουμε ποια μέτρα θα λάβουμε για να αντισταθμίσουμε αυτή την πίεση. Παράλληλα, για την διαδικτυακή αγορά στοιχηματισμού που σήμερα λειτουργεί υπό μεταβατικό καθεστώς αδειών, η διοίκηση έκανε λόγο για γκρίζα ζώνη και τόνισε πως τα δικαιώματα της ΟΠΑΠ είναι ξεκάθαρα και ακόμη και εάν υπάρξει διαγωνισμός για νέες άδειες αυτές θα αντιβαίνουν στα δικαιώματά του". 

 

Αναφορικά με την τρέχουσα χρήση, ο επικεφαλής της εταιρείας σημείωσε πως οι περιορισμοί και η αβεβαιότητα στο περιβάλλον παραμένουν, ιδιαίτερα σε ρυθμιστικό και φορολογικό επίπεδο. "Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να λειτουργούμε σε ένα ορθολογικό και ισορροπημένο περιβάλλον με σκοπό να προστατεύουμε τα δικαιώματα της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων μας", δήλωσε ο κ. Ziegler.

Αναφορικά με το μέρισμα, εγκρίθηκε η διανομή συνολικού μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή, που μεταφράζεται στο συνολικό μικτό ποσό των 127,4 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.