ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Υποβάθμιση της Intralot σε «Β-» με αρνητικό outlook

20:50 - 14 Σεπ 2018 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
S&P: Υποβάθμιση της Intralot σε «Β-» με αρνητικό outlook
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot σε "Β-" από "Β" με αρνητικό outlook προχώρησε η Standard & Poor's.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, εκτιμάται ότι η μόχλευση της εταιρείας θα αυξηθεί στις 8,5-9 φορές το 2018 εξαιτίας των σημαντικά χαμηλότερων EBITDA σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Επίσης ο οίκος εκτιμά ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει αρνητικές διακριτικές ταμειακές ροές τόσο το 2018 όσο και το 2019 εξαιτίας των υψηλών αναγκών για κεφαλαιακές δαπάνες τόσο για το έργο στο Ιλινόις όσο και σε άλλα έργα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, η υποβάθμιση ακολουθεί τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Ιntralot το πρώτο εξάμηνο του 2018 και την προσδοκία του οίκου για μια περαιτέρω και πιο ουσιαστική αποδυνάμωση το δεύτερο εξάμηνο του 2018 η οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί και το 2019.

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της S&P για το 2018 αναμένονται χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, περίπου 1,05 εκατ. ευρώ από 1,104 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των δυσμενών συνθηκών σε Τουρκία και Αργεντινή το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σχετικά με το αρνητικό outlook, o οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως αυτό αντανακλά την εκτίμηση ότι η λειτουργική απόδοση της εταιρείας ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, περιορίζοντας την ικανότητα της εταιρείας να μειώσει την μόχλευση κάτω από τις 8 φορές.

Υπενθυμίζεται ότι σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot στο B2 από B1 είχε προχωρήσει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, διατηρώντας αρνητική την προοπτική για την εταιρεία. Σύμφωνα με τη Moody’s, η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη υψηλή μόχλευση της εταιρείας, καθώς και την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης ότι αυτή θα αυξηθεί έως τα τέλη του 2018 λόγω της μείωσης των EBITDA, εξαιτίας κυρίως μη ευνοϊκής κίνησης της τουρκικής λίρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:02 - 14 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.