ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγικές κινήσεις του ΟΠΑΠ στον διαδικτυακό στοιχηματισμό

09:50 - 24 Σεπ 2018 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στρατηγικές κινήσεις του ΟΠΑΠ στον διαδικτυακό στοιχηματισμό
Δυναμικές κινήσεις στον χώρο του ψηφιακού στοιχηματισμού σχεδιάζει η εταιρία ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ουσιαστικά ο Οργανισμός κατοχυρώνει την ηγετική του θέση εν όψει των αλλαγών στον τρόπο αδειοδότησης των διαδικτυακών στοιχηματικών ιστοτόπων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά μετοχικού πακέτου της GML Interactive, στην οποία ανήκει το stoiximan.gr. Όπως φαίνεται η εξαγορά είναι θέμα ημερών και θα έχει να κάνει με την απόκτηση του τμήματος που έχει στην GML ο επιχειρηματίας κ. Φώτης Μπόμπολας (το 37%).

Οι δραστηριότητες της stoiximan.gr στην Ελλάδα και την Κύπρο θα περάσουν σε μια νέα εταιρία, που θα ελέγχει ο ΟΠΑΠ σε πλειοψηφικό ποσοστό μαζί με της GML, ενώ σχεδιάζεται η συνολική ανάπτυξη στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχωρά η διαμόρφωση του νέου νομοθετικού πλαισίου για το διαδικτυακό στοίχημα, που θα αντικαταστήσει τις μνείες του Ν. 4002/2011. Ο ΟΠΑΠ είναι ο κυρίαρχος στην αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα με 4.000 πρακτορεία και πολλά  προϊόντα με έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1,45 δισ. ευρώ και EBITDA 307 εκατ. ευρώ το 2017.

Η GML ιδρύθηκε στη Μάλτα από εταιρείες συμφερόντων των κ.κ. Δημήτρη Μάρη και Φώτη Μπόμπολα και συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχηματισμού στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΕΠ και του ΥΠΟΙΚ, το 2017 διαχειρίστηκε στοιχήματα ύψους 2,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR, το ποσό προκύπτει από το τζίρο των παιγνίων αφού αφαιρεθούν τα κέρδη των παικτών) 135,29 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.