ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Komarek (SAZKA): Καταθέσαμε τη μεγαλύτερη δημόσια πρόταση της τελευταίας δεκαετίας

14:40 - 09 Ιουλ 2019 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Komarek (SAZKA): Καταθέσαμε τη μεγαλύτερη δημόσια πρόταση της τελευταίας δεκαετίας
«Επιδιώκουμε να αυξήσουμε το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ» τόνισε ο επικεφαλής του τσέχικου ομίλου SAZKA Karel Komarek αναφορικά με τη δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές του OΠΑΠ.

Ο όμιλος SAZKA υπέβαλε χθες προαιρετική δημόσια πρόταση για τις μετοχές του OΠAΠ που δεν κατέχει, δηλαδή για το 67% του Οργανισμού, στα 9,12 ευρώ ανά μετοχή.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι παρέλαβε την πρόταση, θα διορίσει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα αξιολογήσει την εν λόγω δημόσια πρόταση διατυπώνοντας γνώμη, μετά την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο κύριος Karel Komarek σχολίασε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι χάρη στη σταθερή στήριξη και την ενεργό ενασχόληση μας με τις δραστηριότητες της εταιρείας, έχουμε συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικής αξίας για όλους τους μετόχους του OΠΑΠ. Από την 1η Μαρτίου 2013, δηλαδή την ημέρα της ανακοίνωσης της ιδιωτικοποίησης του OΠΑΠ, η συνολική απόδοση για τους μετόχους έχει ανέλθει σε 130% και συμπεριλαμβάνει καταβληθέντα μερίσματα συνολικού ύψους άνω των €1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να αυξήσουμε το μερίδιο μας στον OΠΑΠ και θέλουμε να δώσουμε στους υπάρχοντες μετόχους την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχουν συγκεντρώσει με την πάροδο των ετών. Μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η οποία υλοποιείται πλήρως σε μετρητά και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, δεσμεύουμε κεφάλαια άνω των €2 δισεκατομμυρίων, στηρίζοντας την πρόταση αυτή».

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της Δημόσιας Πρότασης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν υπόκειται σε καμία αίρεση, η ΔΠ ισχύει ανεξαρτήτως του αριθμού των μετοχών που θα προσφερθούν στον προτείνοντα (Sazka Group) κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής.

Επίσης αναφέρεται πως ο Προτείνων προτίθεται να διατηρήσει την εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εκτός αν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, κατέχουν το 90% ή περισσότερο των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Προτείνων θα εξασκήσει το δικαίωμα εξόδου για τους υπόλοιπους Μετόχους, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, και θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών του ΟΠΑΠ από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ακόμη τονίζεται ότι ο Προτείνων δεν προτίθεται να αλλάξει τη στρατηγική του ΟΠΑΠ και προτίθεται να διατηρήσει την έδρα του στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 09 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.