ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intralot: Δικαστικό «μπλόκο» στις ΗΠΑ... γκρέμισε τη μετοχή

08:34 - 01 Οκτ 2019 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Intralot: Δικαστικό «μπλόκο» στις ΗΠΑ... γκρέμισε τη μετοχή
Ισχυρότατες πιέσεις δέχτηκαν χθες οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη στο ταμπλό του Mid Cap, καθώς οι δυσμενείς εξελίξεις στην Αμερική και το δικαστικό… μπλόκο σε συμβόλαιο της Intralot, έριξε τη μετοχή στο καναβάτσο φέρνοντας ανησυχία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της σύμβασης της Intralot για την παράδοση λαχειοφόρων αγορών και αθλητικών στοιχημάτων στην Ουάσιγκτον!

Το δικαστήριο αποφάσισε να μπλοκάρει – για δύο εβδομάδες – την παροχή υπηρεσιών από την ελληνική εταιρεία, καθώς εκτίμησε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να δικαιωθεί αγωγή που υποστηρίζει ότι η συμφωνία παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο των ΗΠΑ.

Η δίκη διεξάγεται στο Ανώτερο Πολιτικό Δικαστήριο της Επαρχίας της Κολούμπια, ενώ η ακρόαση σχετικά με την προκαταρκτική εντολή θα διεξαχθεί σήμερα 1η Οκτωβρίου.

Το δικαστικό μπλόκο ήρθε ύστερα από καταγγελία του Dylan Carragher, ιδρυτή μιας επιχείρησης τεχνολογίας αθλητικών στοιχημάτων, ο οποίος υποστήριξε πως η συμφωνία της Intralot «παραβιάζει τελικά τα δικαιώματα των πολιτών της DC να λαμβάνουν δίκαιες και ανταγωνιστικές τιμές για τις συμβατικές υπηρεσίες που παρέχονται στην κυβέρνηση».

Ο Carragher ισχυρίστηκε ότι το συμβόλαιο αξίας 215 εκατ. δολαρίων με την Intralot παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο, καθώς οι τοπικοί αξιωματούχοι το χορήγησαν χωρίς να γίνει διαδικασία διαγωνισμού, ώστε να κατατεθούν ανταγωνιστικές προσφορές.

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, η μετοχή της Intralot χθες έκλεισε με πτώση 16,58% πέφτοντας στα 0,38 ευρώ ενώ διακινήθηκε ισχυρότατος όγκος 2,8 εκατ. τεμαχίων! Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί έως 21%!

Εύλογα επηρεάστηκαν και οι άλλες δύο μετοχές του ομίλου, με την Intrakat να καταγράφει πτώση 6,15% με όγκο 53.070 τεμάχια, ενώ η μητρική Intracom Holdings είχε πτώση 5,63% πέφτοντας στα 0,9060 ευρώ διακινώντας όγκο 148.967 μετοχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.