ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής Διεπιστημονική Ημερίδα για τον Αθλητικό Στοιχηματισμό

17:35 - 17 Ιαν 2020 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Διεθνής Διεπιστημονική Ημερίδα για τον Αθλητικό Στοιχηματισμό
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Διεθνής Διεπιστημονική Ημερίδα «Ο Αθλητικός Στοιχηματισμός Σήμερα: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ελληνικο Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευάγγελος Καραγρηγορίου, στους χαιρετισμούς τους τόνισαν τη σημαντικό βήμα εμπρός που συνιστά η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της αγοράς – κάτι στο οποίο συμφώνησε το σύνολο των ομιλητών και οι βουλευτές που παρέστησαν, μεταξύ των οποίων, οι Γεώργιος Βλάχος (ΝΔ), Γιάννης Παππάς (ΝΔ), Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνος Μπογδάνος (ΝΔ). Το παρών έδωσαν ξένοι ομιλητές, εκπρόσωποι διεθνών ρυθμιστικών αρχών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος, καθώς και ο Dominik Beier, CEO της εταιρείας Interwetten.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό των χορηγιών, με τους εκπροσώπους της αγοράς να τονίζουν ότι ένα εναλλακτικό πλαίσιο το οποίο θα προέβλεπε την επιστροφή, μέσω χορηγιών στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ενός συγκεκριμένου ποσοστού των συνολικών τους εσόδων, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Πολιτείας, θα αποδεικνυόταν ουσιαστικό και επωφελές όχι μόνο για τις ίδιες τις εταιρείες, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, που θα αποκτήσει έτσι τη δυνατότητα να ενισχύσει τομείς και δραστηριότητες που σήμερα υποφέρουν από έλλειψη πόρων.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπερθεμάτισαν εκπρόσωποι από τον αθλητικό χώρο, όπως ο νομικός σύμβουλος της Supeleague, Iωάννης Οικονομάκης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του ΕΣΑΚΕ, Νίκος Καραχάλιος αλλά και ο διευθυντής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού -και πρώην Δήμαρχος Πειραιά- Παναγιώτης Φασούλας.

Τέλος, σε όλες τις ενότητες της ημερίδας, τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας συνεισέφεραν με σημαντικές εισηγήσεις σε σχέση με τις τεχνολογικές και κανονιστικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον χώρο του Αθλητικού Στοιχηματισμού.

Επίσημοι υποστηρικτές της 3ης Διεθνούς Διεπιστημονικής Ημερίδας ήταν η Goalbet, η Interwetten, η Novibet και η Winmasters, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η Nova. Τη διοργάνωση στήριξαν επίσης η Paysafecard και η Gambling Compliance.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.