ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Ισχυρές αντοχές και στήριξη της κοινωνίας στην πανδημία Κύριο

11:00 - 17 Ιαν 2021 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στις πρωτοφανείς επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 που διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην επιχειρηματική σκακιέρα της Ελλάδας, ο ΟΠΑΠ επέδειξε αντανακλαστικά και ετοιμότητα. Υλοποιώντας σειρά πρωτοβουλιών, πέτυχε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση στο δεύτερο lockdown, σε σχέση με αυτό του Μαρτίου. Ταυτόχρονα, ως βασικός στυλοβάτης της κοινωνίας, ο ΟΠΑΠ συνέχισε εντατικά το κοινωνικό έργο του, στηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάστηκαν έντονα στο δεύτερο κύμα του COVID-19.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Magazine Δεκεμβρίου 2020

Tα ισχυρά αντανακλαστικά, η ανθεκτικότητα και η δυνατότητα της εταιρείας να επιτυγχάνει υγιείς επιδόσεις αναδείχθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου του 2020, κατά το οποίο τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 73,2 εκατ. ευρώ, παρά την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που άμεσα επηρέασαν το δίκτυο συνεργατών του. Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 898,9 εκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 207,6 εκατομμύρια.

Σε πλήρη εξέλιξη η αναβάθμιση του εμπορικού δικτύου του ΟΠΑΠ  

Το πρόγραμμα αναβάθμισης του εμπορικού δικτύου του ΟΠΑΠ προχώρησε κανονικά και στο τρίτο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 233 καταστήματα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σταθερά και στο ερχόμενο διάστημα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των καταστημάτων ΟΠΑΠ και Play.

Επιπλέον, κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown, ο ΟΠΑΠ εστίασε επίσης σε μέτρα στήριξης των συνεργατών του, καθώς και στο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία του δικτύου των καταστημάτων του, με προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών.

odisseas xristoforou

Οδυσσέας Χριστοφόρου / Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των προϊόντων του ΟΠΑΠ  

Τα VLTs πέτυχαν θετικές επιδόσεις στο τρίτο τρίμηνο του 2020. Σε αυτήν την περίοδο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στην αναβάθμιση της λειτουργίας Jackpot στο δίκτυο των VLTs και  παρουσίασε 13 νέα παιχνίδια. Επιπλέον, ενισχυμένη ήταν η συνεισφορά του αθλητικού στοιχηματισμού στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, λόγω του αυξημένου αριθμού αγώνων και αθλητικών γεγονότων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) συνέχισε να αυξάνεται, ιδιαίτερα στο live στοιχηματισμό. Επίσης, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των στοιχηματικών προϊόντων του, όπως η διάθεση του νέου virtual παιχνιδιού μπάσκετ. Επίσης, σημαντική είναι η απήχηση του νέου παιχνιδιού Powerspin μεταξύ των παικτών, ενώ οι διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ διατήρησαν τη δυναμική τους, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online.

Στο 84,49% η συμμετοχή στον Όμιλο Stoiximan

Το Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η απόκτηση ενός πρόσθετου έμμεσου μεριδίου 15,48% στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο, έναντι συνολικού ανταλλάγματος ποσού 43,3 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον αναλογούντων καθαρών ταμειακών διαθεσίμων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΟΠΑΠ συμμετέχει συνδυαστικά με ποσοστό 84,49% στον Όμιλο Stoiximan, ενώ διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 36,75% στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Kaizen Gaming International εκτός Ελλάδος και Κύπρου, η οποία διεξάγεται υπό την επωνυμία «Betano». Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η θυγατρική του ΟΠΑΠ, η OPAP Investment θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο μόλις ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού.

jan karas

Γιαν Κάρας / Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Πρωτοβουλίες στήριξης των νοσοκομείων και των αρχών της Θεσσαλονίκης

Συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια εναντίον του κορωνοϊού, ο ΟΠΑΠ στήριξε ενεργά τη δοκιμαζόμενη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας το τοπικό σύστημα υγείας και τις αρχές της πόλης. Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ πραγματοποίησε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Στο «Ιπποκράτειο», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ο ΟΠΑΠ προσέφερε εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα θεραπευτικών και διαγνωστικών παρεμβάσεων για ασθενείς με λοίμωξη COVID-19. Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά οκτώ συσκευών υψηλής ροής οξυγόνου, τριών φορητών αναπνευστήρων, φορητού ακτινολογικού μηχανήματος, δυο απινιδωτών και φορητού υπερήχου.

Ακόμη, o ΟΠΑΠ ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε υγειονομικό υλικό, το οποίο είναι απαραίτητο για την διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους. Συγκεκριμένα, προσέφερε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μεγάλο αριθμό προστατευτικών μασκών και γάντια μιας χρήσης. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης διέθεσε 5.400 φιάλες αντισηπτικού για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά κτήρια.

7c72fcce0a7a517803602685330d129a XL

Καμίλ Ζίγκλερ / Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Δωρεά υγειονομικού υλικού σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους

Μια ακόμη κοινωνική πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι η δωρεά απαραίτητου υγειονομικού υλικού προς δημόσιους φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους, ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχωρά στη δωρεά εκατοντάδων χιλιάδων γαντιών και προστατευτικών μασκών μιας χρήσης προς φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η δωρεά καλύπτει επείγουσες ανάγκες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο, καθώς και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Η καταγραφή των αναγκών των φορέων έγινε σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις διοικήσεις των φορέων, ενώ η δωρεά υλοποιήθηκε μέσω του μηχανισμού στήριξης που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Υγείας από την αρχή της πανδημίας, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:10 - 17 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.