ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O οίκος Fitch αναβάθμισε την Intralot σε «CCC+»

17:30 - 25 Αυγ 2021 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
O οίκος Fitch αναβάθμισε την Intralot σε «CCC+»
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot σε «CCC+» προέβη ο οίκος Fitch, χαιρετίζοντας τη νέα κεφαλαιακή δομή της εισηγμένης, έπειτα από την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ειδικότερα, η αναβάθμιση της εταιρικής αξιολόγησης (είχε προηγηθεί η υποβάθμιση σε Restricted Default – RD) αντανακλά, σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, την κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου.

Πρόκειται για αποτέλεσμα της πρόσφατης ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του εταιρικού χρέους (lock-up), από την οποία προέκυψε όφελος 163 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι και ο οίκος Moody’s έχει αφήσει ανοιχτή την πιθανότητα αναβάθμισης της αξιολόγησης της Intralot, θέτοντας την εισηγμένη σε καθεστώς πιθανής αναβάθμισης. 

Η πρόσφατη συμφωνία με τους ομολογιούχους, κατά τους αναλυτές, αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ρευστότητας αλλά και του προφίλ χρέους της εταιρεία, που παράλληλα παρουσιάζει σταδιακή ανάκαμψη της κερδοφορίας. 

Εξάλλου, στο α’ τρίμηνο του 2021, η Intralot ενίσχυσε τα έσοδά της κατά 9,3% και βελτίωση EBITDA κατά 55,4%, με το καθαρό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε ζημιές 7,3 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.