ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kaizen Gaming (Stoiximan-Betano): Οι στόχοι για ανάπτυξη σε ξένες αγορές

07:59 - 26 Μαϊ 2022 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Kaizen Gaming (Stoiximan-Betano): Οι στόχοι για ανάπτυξη σε ξένες αγορές
Ραγδαία είναι η ανάπτυξη που καταγράφει τόσο διεθνώς όσο και στην εγχώρια αγορά η στοιχηματική εταιρία Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano), που παράλληλα δίνει έμφαση σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τόσο με χορηγικά πακέτα σε λαμπερά ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, σε μεγάλες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Μπενφίκα, Πόρτο, Φλουμινένσε, Κραιόβα, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και άλλες) όσο και σε δράσεις για τη στήριξη της αθλητικής παιδείας και του μαζικού αθλητισμού.

Ενδεικτικό είναι ότι η Stoiximan ανέλαβε την κατασκευή ενός σταδίου σε συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Κρήτης στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρητίου στο Ηράκλειο με στόχο την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, ενώ ανάλογα έργα θα πράξει και σε άλλα μέρη της χωρας.

Διεθνής επέκταση

Σε σχέση με την εταιρική της ανάπτυξη, όπως χαρακτηριστικά, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Stoiximan, κ.Πάνος Κωνσταντόπουλος στο πλαίσιο εκδήλωσης για την έναρξη της συνεργασίας της με τον ΣΕΓΑΣ ως επίσημος χορηγός του για τα επόμενα δύο χρόνια, ήδη καταγράφεται παρουσία σε 10 χώρες πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος, δε, είναι η προσθήκη 2-3 αγορών κάθε χρόνο για το επόμενο διάστημα. Ήδη, βέβαια,  η Kaizen Gaming (Stoiximan | Betano) έχει πέρα από την Ελλάδα και Κύπρο, όπου είναι leader, ηγετική παρουσία σε χώρες όπως η Πορτογαλία.

Σήμερα, δε, απασχολεί 1200 άτομα προσωπικό οι 900 εκ των οποίων είναι στην Ελλάδα, όντας ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας στον κλάδο τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην πανδημία η εταιρία διπλασίασε το προσωπικό της με συνεχείς προσλήψεις, ειδικα εξειδικευμένων ΙΤ επιστημόνων.

Έλλειψη προσωπικού

Βέβαια, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας χθες σε δημοσιογραφική συζήτηση στο περιθώριο της εκδήλωσης πλέον είναι δύσκολο να βρει κανείς εξειδικευμένο προσωπικό στην Ελλάδα, καθώς παρά την παρουσία πολλών πτυχιούχων, δεν μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες για επαγγελματίες πληροφορικής. Συχνά, όπως αναφέρθηκε, μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που έρχονται στην Ελλάδα, είτε αναζητούν στελέχη για το εξωτερικό, πληρώνουν αδρά, “μετεγγράφοντας” φερέλπιδες επιστήμονες.

Έτσι, με βάση πληροφορίες, η Kaizen παράλληλα με την Ελλάδα αναπτύσσει περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας ώστε κατά τόπους να εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

Έμφαση στο περιβάλλον εργασίας

Στο μεταξύ παράλληλα με τις δράσεις απόδοσης αξίας στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, η εταιρεία δίνει έμφαση και στο εργασιακό περιβάλλον. Σύντομα μάλιστα ολοκληρώνεται η  κατασκευή του νέου κτιρίου γραφείων της Kaizen Gaming. Το έργο της μελέτης και κατασκευής του κτιρίου γραφείων έχει αναλάβει η Dimand, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός καινούριου, υπερσύγχρονου κτιρίου 3 ορόφων με 3 πτέρυγες  συνολικού  εμβαδού  7.500 τ.μ, ενώ θα διαθέτει και υπόγειο όπου θα φιλοξενούνται θέσεις πάρκινγκ και άλλοι κύριοι και βοηθητικοί χώροι. Το σχήμα, η ανάπτυξη της επικοινωνίας εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, η επιλογή των υλικών και η τελική του εικόνα του προσδίδουν το χαρακτήρα σημείου αναφοράς (landmark). Όλο το συγκρότημα των στεγασμένων χώρων εκτονώνεται στην εσωτερική αυλή που με τις διαμορφώσεις της μετατρέπεται σε πυρήνα κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τους εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του κτιρίου είχε ως προτεραιότητα και την ενσωμάτωση των βασικών αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) σε επίπεδο GOLD, αλλά και με τo διεθνές πρότυπο WELL, το οποίο επικεντρώνεται στις συνθήκες για την προώθηση της ευεξίας και της υγείας του ανθρώπου στο κτιριακό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ακουστική μελέτη αλλά και στη μελέτη φωτισμού προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία θα αποτελέσει την κύρια κατεύθυνση για την αρχιτεκτονική προσέγγιση και τη σχετική διαρρύθμιση των χώρων, με στόχο να ικανοποιήσει τη μέγιστη αποδοτικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της που εργάζεται είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία της εταιρείας.

Η δημιουργία του  υπερσύγχρονου κτιρίου της Κaizen Gaming, εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της κορυφαίας GameTech εταιρείας στην Ελλάδα και μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη, η οποία  συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις που βρίσκουν πρωταγωνιστές τους ανθρώπους και την τεχνολογία, στοιχεία που συνιστούν καίριους πυλώνες για τη συνεχή επέκταση και εξωστρέφειά της. Τα νέα γραφεία  της Kaizen Gaming θα μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν ολοκληρωτικά τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό ομάδα της, αυτή της Τεχνολογίας - η οποία αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες αν όχι μεγαλύτερη στην Ελλάδα με πάνω από  260 και πλέον Kaizeners να συνεχίσουν να παράγουν τεχνογνωσία  στη βάση της agile μεθοδολογίας που υλοποιεί ήδη από το 2018.

Όπως είχε τονίζει πέρυσι κατά την έναρξη εργασιών για το νέο κτήριο ο κ. Γιώργος Δασκαλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaizen Gaming «η Kaizen Gaming 2012 ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα 25 ανθρώπων., Θέλουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να βάζουν τον πήχη αυτού του ελληνικού τεχνολογικού project ολοένα και ψηλότερα σε διεθνές επίπεδο. Το Kaizen Campus θα στεγάσει τους επόμενους στόχους και τα όνειρά μας»

Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ  

Να σημειωθεί ότι η Stoiximan, χθες, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον ΣΕΓΑΣ ως επίσημος χορηγός του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Stoiximan θα στηρίξει χορηγικά τρεις από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, το Run Greece, τον Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο θα αποτελέσει και τον ονομαστικό χορηγό του αγώνα των 5κμ. που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Παράλληλα, η Stoiximan θα αποτελέσει τον επίσημο χορηγό της Εθνικής Ομάδας Στίβου, ενισχύοντας περαιτέρω τον κλασικό αθλητισμό και διευρύνοντας τη στήριξη της σε Έλληνες αθλητές. Το χορηγικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ήδη 16 Έλληνες Πρωταθλητές σε 12 αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των Ολυμπιονικών του στίβου, Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτο Τεντόγλου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Stoiximan έχει ήδη προχωρήσει στη δωρεά απινιδωτών στα 27 στάδια που δραστηριοποιείται ο ΣΕΓΑΣ σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα αναπτυχθούν από κοινού δράσεις για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού και συνέργειες για τη διεύρυνση του κοινωνικού αποτυπώματος του ελληνικού αθλητισμού, συνολικά.

«Η στήριξή μας στον ελληνικό αθλητισμό ήταν, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας, πρωταρχικής σημασίας. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε βρεθεί, ως χορηγοί,  σε κορυφαίες δρομικές διοργανώσεις, στηρίζοντας   ενεργά τους Έλληνες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες στις προσπάθειές τους για διάκριση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε και εμείς στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας, στο πλευρό του ΣΕΓΑΣ, της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας της Ελλάδος  της οποίας η συνέπεια και η αρτιότητα αντανακλάται τόσο στις αναρίθμητες διακρίσεις του ελληνικού στίβου όσο και στην πολύ σημαντική ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Stoiximan, κ.Πάνος Κωνσταντόπουλος.

«Είναι μεγάλη μας χαρά στον ΣΕΓΑΣ που ξεκινάμε τη συνεργασία μας  με την Stoiximan μια κορυφαία εταιρεία με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Μια εταιρεία που αποτελεί έναν κορυφαίο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όχι μόνο των Πρωταθλητών μας αλλά και των σωματείων μας, των προπονητών μας, των μικρών μας αθλητών, των οικογενειών τους σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι το κοινό μας όραμα με την Stoiximan  για την ανάπτυξη του Κλασσικού Αθλητισμού στην Ελλάδα αλλά και τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων θα γίνει πραγματικότητα σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,” κ. Κώστας Κεντέρης.

Γιώργος Αλεξάκης

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.