ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πικρό ποτήρι... της Coca Cola για ΟΠΑΠ και ΔΕΗ - Μαζικές ρευστοποιήσεις από ξένους

13:10 - 17 Ιουν 2008 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Με τις μετοχές του 20άρη τα έχουν βάλει οι ξένοι τις τελευταίες μέρες με τις αρνητικές εκθέσεις για τα βαριά χαρτιά να πέφτουν βροχή. Στο στόχαστρο τώρα βρίσκονται Coca Cola , ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, οι οποίες άλλωστε σήμερα έχουν την προτίμηση των πωλητών στο Χ.Α με απώλειες που φτάνουν το 5,82%, 4,9% και 3,23% αντίστοιχα.

Ετσι, λόγω της ανακοίνωσης χαμηλότερων προβλέψεων για το 2008 από την Coca Cola, η Morgan Stanley προχωρά σήμερα σε μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή της εταιρείας, στα 19 ευρώ από 25 ευρώ, διατηρώντας όμως την αξιολόγηση «underweight».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η UBS η οποία μειώνει σήμερα την τιμή στόχο της Coca Cola κατά 25,7% στα 26 ευρώ από 35 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας πάντως την σύσταση «αγοράς».

Στα 24 ευρώ από 30 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Coca Cola και η Lehman Brothers, η οποία επίσης δεν αλλάζει την σύσταση της και την διατηρεί σε «equalweight».

Και στην μετοχή του ΟΠΑΠ ρίχνει τα βέλη της η Morgan Stanley υποβαθμίζοντας την μετοχή του οργανισμού σε «undeweight» από «equalweight».

Τέλος, η Citigroup διατηρεί την τιμή-στόχο των 29 ευρώ και την σύσταση «hold» για τη μετοχή της ΔΕΗ, προειδοποιώντας όμως πως εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην διάψευση των εικασιών του εγχώριου τύπου για πάγωμα των τιμολογίων, αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο χαστούκι στην επενδυτική εμπιστοσύνη και θα οδηγήσει την μετοχή σε κατάρρευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.