ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην «ομπρέλα» της Groupama 15.000 νέα αυτοκίνητα- Εκτόξευση επενδυτικών προϊόντων

10:26 - 02 Απρ 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Στην «ομπρέλα» της Groupama 15.000 νέα αυτοκίνητα- Εκτόξευση επενδυτικών προϊόντων
Θετική είναι η παρουσία της Groupama Ασφαλιστική στην Ελλάδα όπως τόνισε η διοίκηση της ασφαλιστικής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπερτράν Βουαρέ σε δημοσιογραφική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. Το 2015 μάλιστα ξεκίνησε πολύ καλά σε τομείς προϊόντων όπως η υγεία και τα επενδυτικά, λόγω καιτ ων γενικότερων εξελίξεων, ενώ θα δοθεί νέα ώθηση στον κλάδο αυτοκινήτου στην Αττική, όπου θα ακολουθήσουν μειώσεις τιμολογίων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη σε παραγωγή, αποθεματοποίηση και κερδοφορία. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 15,5 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 366% έναντι 259% που ήταν το 2013. Σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών αυτός διαμορφώθηκε σε 147,3 εκατ. ευρώ με τα 89,7 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τις ασφαλίσεις Ζημιών και τα 57,6 εκατ. ευρώ από τις ασφαλίσεις Ζωής.

 

Στον απολογισμό που έγινε για το 2014 αναφέρθηκε ότι στον κλάδο αυτοκινήτου εμπλουτίστηκε το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας με 15.000 νέα ασφαλισμένα οχήματα, χάρη στην προσαρμογή της τιμολόγησης στις νέες συνθήκες της αγοράς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σημειώνεται ότι, χάρη στην ποιότητα του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου, η προσαρμογή αυτή συντελέστηκε χωρίς έκπτωση στον αριθμό ή την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ διατηρήθηκαν οι κανόνες και αρχές ανάληψης που εφαρμόζει η εταιρία προς όφελος των ασφαλισμένων της.

 

Παράλληλα στον κλάδο Πυρός η ανανέωση των προγραμμάτων ασφάλισης κατοικίας οδήγησε στην αύξηση της νέας παραγωγής, παρά το γεγονός ότι η εταιρία δεν διαθέτει συμφωνία τραπεζασφάλειας.

 

Τέλος στις ασφαλίσεις Ζωής και ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, η εταιρία διεύρυνε περαιτέρω τη γκάμα προϊόντων που προσφέρει με νέα ετησίως ανανεωνόμενα προγράμματα, αλλά συνεχίζοντας παράλληλα και την διάθεση των ισόβιων, προκειμένου να καλύψει τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών, ενώ δεν προέβη παρά σε οριακές ή και μηδενικές αυξήσεις ασφαλίστρων.

 

Το 2015 ξεκίνησε για τη Groupama Ασφαλιστική με νέα προϊόντα τόσο στις γενικές ασφαλίσεις όσο και στις ασφαλίσεις ζωής. Ενδεικτικά τα προγράμματα EXPERT του κλάδου πυρός που καλύπτουν εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και ήδη διατίθενται, καθώς και το πρόγραμμα Santé Priorité για τις σοβαρές ασθένειες που θα διατεθεί πολύ σύντομα, ενώ ετοιμάζεται και ένα επιπλέον ετησίως ανανεωνόμενο πρόγραμμα υγείας σε συνεργασία με φημισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα του ιδιωτικού τομέα.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.