ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύση για την International Life εντός των ημερών

09:36 - 13 Ιαν 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Λύση για την International Life εντός των ημερών
Εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις από την Εθνική Ασφαλιστική για το χαρτοφυλάκιο ζωής της ασφαλιστικής εταιρείας International Life.

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει στα χέρια της τη σχετική πρόταση εξαγοράς την οποία και μελετά επισταμένως.
Στο θέμα παρενέβη για μία φορά ακόμη η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) η οποία με ανακοίνωση της καλεί την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να εξετάσει τη δυνατότητα ανάληψης του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η ΟΑΣΕ υποστηρίζει ότι όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που ασκούν τον κλάδο Ζωής θα πρέπει να αναλάβουν, αναλογικά με την παραγωγή τους, μέρος των υποχρεώσεων του χαρτοφυλακίου της INTERNATIONAL. Επίσης να ορίσουν μία εταιρία που θα τα διαχειρίζεται για λόγους ενιαίας μηχανογραφικής και υπαλληλικής εξυπηρέτησης και να επωμισθούν ένα μικρό μέρος από πιθανή συνολική ζημιά είτε να επωφεληθούν ανάλογο μέρος πιθανών μελλοντικών κερδών αυτού του χαρτοφυλακίου.

Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει η ΟΑΣΕ, κανείς δεν θα χάσει. Αντίθετα θα αποδείξουν οι ασφαλιστικές εταιρίες ότι και ικανές είναι και την διάθεση έχουν να προστατέψουν την φήμη του θεσμού αλλά κυρίως τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.