ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισε το deal μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής και International Life

13:33 - 04 Φεβ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Έκλεισε το deal μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής και International Life
Έκλεισε το deal μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής και International Life που αφορά στο χαρτοφυλάκιο ζωής, σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφαλιστική και χρηματιστηριακή αγορά.

Η ψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, του σχεδίου νόμου που εισάγει στο εθνικό δίκαιο την νέα κοινοτική οδηγία, που προβλέπει αυξημένες απαιτήσεις φερεγγυότητας για τις ασφαλιστικές εταιρείες (Solvency II) περιελάμβανε διάταξη που διευκολύνει τις μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίων.

Όπως έγραψε ήδη το Reporter ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε στη Βουλή, ότι τροποποιήθηκε και το άρθρο  228 έτσι ώστε να μην εφαρμόζεται το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα στις μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίου ως μέτρο εξυγίανσης αφενός για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου, αφετέρου για να εναρμονιστεί η διαδικασία της ασφαλιστικής εξυγίανσης με αυτές άλλων κλάδων, για παράδειγμα των τραπεζών.

Επίσης τροπολογία που προστέθηκε στο άρθρο 225, προβλέπει ότι «Σε μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίου που διενεργούνται από ασφαλιστικές επιχειρήσεις στις οποίες έχει διορισθεί ασφαλιστικός διαχειριστής δεν εφαρμόζεται το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα».

Οι διατάξεις αυτές άνοιξαν τον δρόμο για την μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική. Η International Life θα παραμείνει στην ασφαλιστική αγορά με την εταιρεία που δραστηριοποιείται στις γενικές ασφαλίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.