ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταξίδι στο εξωτερικό: τα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης

12:52 - 08 Μαρ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ταξίδι στο εξωτερικό: τα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης
Η άνοιξη θεωρείται κατεξοχήν η ιδανικότερη εποχή του έτους για να πραγματοποιήσει κάποιος ένα ταξίδι αναψυχής, επιλέγοντας έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς. Η οργάνωση ενός ταξιδίου ειδικότερα σε κάποια χώρα του εξωτερικού, απαιτεί αρκετό χρόνο και λεπτομερή σχεδιασμό, ώστε ο ενδιαφερόμενος να είναι άμεσα ενημερωμένος για τον προορισμό του, αποφεύγοντας τους λανθασμένους χειρισμούς.

Βέβαια, πολλές φορές όσο κατάλληλα οργανωμένο και αν είναι ένα ταξίδι, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση και δυσάρεστα αποτελέσματα πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Κατά πόσο όμως μπορούν να προβλεφθούν κάποια περιστατικά, χωρίς να ματαιωθεί ή να διακοπεί το ταξίδι, γεγονός που θα προκαλούσε δυσαρέσκεια και πολλές φορές οικονομική επιβάρυνση. Η προσπάθεια όμως να προβλέψει κάποιος την εξέλιξη ενός ταξιδίου, ακόμα και αν αυτό είναι άρτια οργανωμένο, αποτελεί μάταιο κόπο, που μπορεί να προσδώσει επιπλέον άγχος, περιορίζοντας την χαρά της απόλαυσης και της αναζήτησης νέων εμπειριών.

 

Ποιοι είναι όμως οι κύριοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία στον ταξιδιώτη, οδηγώντας τον στην αναζήτηση ενός προγράμματος Ασφάλισης Ταξιδίου και ποια τα οφέλη της επιλογής αυτής;

Αρκετές χώρες που αποτελούσαν παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, πλέον δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ηρεμία για τον κάθε επισκέπτη, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης, που πλήττει πολλές περιοχές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Συνεπώς, κάθε ταξιδιώτης, στην παρούσα φάση πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κοινωνικοπολιτική κατάσταση, που επικρατεί στον προορισμό που θα επιλέξει, βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια του. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερος κόσμος συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του την ασφάλιση ταξιδίου, προκειμένου να απολαύσει με ξενοιασιά τις εξορμήσεις του, να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο ασφαλές πλαίσιο για τον ίδιο και τους συνταξιδιώτες του και να περιορίσει κάθε αγχώδη σκέψη με τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ταξιδιωτική ασφάλιση κοστίζει πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τις οικονομικές συνέπειες ενός ατυχούς περιστατικού, όπως ένα μικρό ατύχημα ή μια απλή αδιαθεσία στο εξωτερικό και αυτό γιατί μπορεί να εξασφαλίσει άμεσα την κάλυψη σημαντικών εξόδων, απαλλάσσοντας τον ταξιδιώτη από περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματά ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες λόγω:

καθυστέρησης αναχώρησης πτήσης, καθυστέρησης άφιξης αποσκευών ή ολικής απώλειας αποσκευών καθώς μέχρι και ενδεχόμενης διακοπής ταξιδίου από ατύχημα ή αιφνίδια  ασθένεια.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση που συμβεί ένα ατυχές περιστατικό κατά τη διάρκεια του ταξιδίου στο εξωτερικό, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των ιατροφαρμακευτικών εξόδων ατυχήματος (εντός και εκτός νοσοκομείου), ή ασθένειας (εντός νοσοκομείου) αλλά και τα έξοδα μιας έκτακτης διακομιδής, που μπορεί να είναι απαραίτητη λόγω ατυχήματος ή ασθένειας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, ο ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί τηλεφωνικά σε παγκόσμια υπηρεσία 24ωρης βοήθειας, όπου μπορεί να πάρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο περιστατικό ή ακόμα να προχωρήσει σε απευθείας οικονομικούς διακανονισμούς.

 

Μιλήσαμε με την Ανδριάνα Κοκκίου, underwriter του Κλάδου Προσωπικών Ατυχημάτων της εταιρίας AIG, η οποία τοποθετήθηκε σχετικά:

«Συγκριτικά με παλαιότερα χρόνια, ο σημερινός ταξιδιώτης αναζητά σιγουριά και προνόμια στις αποδράσεις του, με σκοπό να πραγματοποιήσει ένα τέλεια οργανωμένο ταξίδι, μένοντας μακριά από περιστατικά, που θα διαταράξουν την ασφάλεια και την ηρεμία του. Στο πλαίσιο αυτό, η AIG με παγκόσμια παρουσία, έχει δημιουργήσει τα αντίστοιχα προγράμματα Ασφάλισης Ταξιδίων Αναψυχής, με σκοπό να παρέχει ουσιαστικές λύσεις στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του καταναλωτή. Μέσω μιας σειράς προγραμμάτων που διακρίνονται στις κατηγορίες Value, Silver, Gold και VIP, έχουμε στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα που θα ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες και προτεραιότητες του.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.