ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

International Life ΑΕΓΑ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ

10:11 - 18 Μαϊ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
International Life ΑΕΓΑ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ υπέρ νέων μετόχων αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της International Life ΑΕΓΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου τις 11 το πρωί, στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Η αύξηση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η εταιρεία να διαθέτει τα κεφάλαια και το περιθώριο φερεγγυότητας που ορίζει η ασφαλιστική νομοθεσία.
Στην ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου,  η International Life ΑΕΓΑ, αναφέρει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι μέχρι του ποσού των 10.002.041,80 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 2.941.777 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας ένα ευρώ και τιμή διάθεσης 3,4 ευρώ ανά νέα μετοχή. Η αύξηση θα γίνει με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων ενώ εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο όπως το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2016 προβείς την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και προχωρήσει στην έκδοση, διάθεση και εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑΚ.
Επισημαίνεται ότι την προσεχή Παρασκευή 20/5  λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος στην άλλη εταιρεία του ομίλου την International Life Ζωής, προκειμένου να μεταβιβάσει σε ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση τμήμα του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της, ως μέτρο εξυγίανσής της. Με τη λήξη της προθεσμίας, ο ασφαλιστικός διαχειριστής θα ενημερώσει την ΤτΕ επί των προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επί της προθεσμίας, την οποία όρισε σε έκαστο των υποψηφίων αναδόχων για την υποβολή προς την κεντρική τράπεζα της μεταξύ τους συμφωνίας μεταβίβασης.
Επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ των δυο εταιρειών, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.