ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «χρυσή κότα» με τα αντασφαλιστικά συμβόλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής

08:31 - 14 Σεπ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Η «χρυσή κότα» με τα αντασφαλιστικά συμβόλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής
Στις καθιερωμένες κινήσεις επιλογής εταιριών αντασφάλισης αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα η Εθνική Ασφαλιστική.

Πρόκειται για μια διαδικασία σύναψης σημαντικών σε αξία συμβολαίων για την ανάληψη των κινδύνων του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, που όπως είναι φυσικό, δημιουργεί έντονο ενδιαφέρον στον κλάδο, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για την αγορά αλλά και για τον τραπεζοασφαλιστικό κλάδο.

 

Η διαδικασία έχει και πολιτικό ενδιαφέρον σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς καθώς θα πρέπει να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια. Άλλωστε εκτός, από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων και τις τηλεοπτικές άδειες, ο τραπεζικός και ο ασφαλιστικός τομέας αποτελούν κομβικούς τομείς, οι οποίοι μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η εξυγίανση όλων των κλάδων από εταιρείες - ζόμπι είναι απαραίτητη - πόσο μάλλον, όταν δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο, που είναι κομβικός για την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Μάλιστα ενδιαφέρον είναι ότι στη διαδικασία των συμβολαίων αντασφάλισης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρονται να ενταχθούν ονόματα εμπλεκόμενα με πολύκροτες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, όπως αυτή των πρώην υπουργών Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου ή λίστα με τους 1.600 Έλληνες προς έλεγχο από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Προφανώς όλα τούτα είναι εν γνώση του Γενικού Γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη...

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 14 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.