ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 1,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο εννιάμηνο

14:36 - 29 Νοε 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Αύξηση 1,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο εννιάμηνο
Αύξηση 1,3% παρουσίασε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στο εννιάμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική παραγωγή στο εννιάμηνο έφρασε τα 2,79 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε € 1,39 δισ., σημειώνοντας αύξηση 1,4%, ενώ οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε € 1,40 δισ., με αύξηση 1,3%.

 

asfalistra1

 

«Το εννεάμηνο του 2016 είναι η πρώτη χρονική περίοδος που η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών – μελών της ΕΑΕΕ καταγράφει σωρευτικά αύξηση (+1,3%), σε σχέση με τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου. Με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα μηνύματα για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το 2016 διαφαίνονται θετικά, καθώς η παραγωγή ασφαλίστρων των τελευταίων τριών μηνών κινείται ανοδικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους και η παραγωγή ασφαλίστρων του 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο», ανέφερε ο Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

 

«Σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένουν μεγάλα και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Στόχος μας παραμένει η συνεργασία με το Κράτος προκειμένου η Ιδιωτική Ασφάλιση να συνδράμει την Πολιτεία σε κρίσιμους τομείς όπως οι συντάξεις και η υγεία προς όφελος όλων των μερών αλλά κυρίως των πολιτών», πρόσθεσε.

 

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 56 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 97,1% περίπου της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων.

 

Μαρία Μιχάλη

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 14:53 - 29 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.