ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος και capital controls έδειξαν τη σημασία της ασφάλισης πιστώσεων Κύριο

13:35 - 27 Απρ 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Μαρινόπουλος και capital controls έδειξαν τη σημασία της ασφάλισης πιστώσεων
Τα capital controls και η υπόθεση Μαρινόπουλος είναι μια απόδειξη ότι η ασφάλιση πιστώσεων είναι χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Αυτό τόνισε ο Σπύρος Γρηγοράκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες εμπορίας δημητριακών στην χώρα, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, της «Δημητριάδης ΑΕ», κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε η Atradius με θέμα «Η Ασφάλιση Πιστώσεων , Μονόδρομος στην πορεία για Υγιή Οικονομική Ανάπτυξη».
Ο Γεράσιμος Τζέης, managing director της Atradius Ελλάδας, που σημείωσε, μάλιστα, ότι  κατά την περίοδο της κρίσης, η Atradius Hellas έχει καταβάλλει αποζημιώσεις της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας πελάτες της για περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως ο Κορασίδης, τα Atlantic, ο Μαρινόπουλος, η OW και η Super Speed.
 
Με βάση τα πιστωτικά όρια που δίνει προς τους πελάτες της (2,5 δισ. που τζιράρονται περίπου τέσσερις φορές το χρόνο), η Atradius Hellas ασφαλίζει συναλλαγές που αντιστοιχούν στο 5,5% του ΑΕΠ της χώρας.
 
Μάλιστα το ποσό του 1,2 δισεκ. αφορά πιστωτικά όρια προς εξαγωγικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να ασφαλίζονται ετησίως πωλήσεις προς το εξωτερικό κοντά στα 5 δισ., ή στο 20% των συνολικών εξαγωγών. «Μετρήσαμε εκ των υστέρων το αποτέλεσμα και επιβεβαιώσαμε το πόσο ωφέλησε τους πελάτες μας η μείωση της πιστωτικής τους έκθεσης» τόνισε ο Γεράσιμος Τζέης.
 
«Οι ασφαλίσεις πιστώσεων είναι πολυεργαλείο για τις εταιρείες, καθώς όχι μόνο τις προστατεύουν απέναντι στους κινδύνους επισφαλειών, αλλά παράλληλα γιατί συμβάλλουν στην άντληση ρευστότητας και αποτελούν καλό σύμβουλο σε όσες θέλουν να απευθυνθούν σε νέες αγορές και χώρες» ανέφερε ο κ. Andreas Tesch (μέλος ΔΣ και CMO του πολυεθνικού ασφαλιστικού Ομίλου Atradius).
 
Να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ασφαλίσεις πιστώσεων κάλεσε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, στο πλαίσιο χθεσινής σχετικής εκδήλωσης. Τέλος ο η Μαρία Παπαζαρκάδα. Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια. Atradius Credit Insurance N.V. σε μια παραστατική ομιλία παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της ασφάλειας πιστώσεων αλλά και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει κάποιος επιλέγοντας αυτήν την υπηρεσία.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.