ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρρηγεωργίου(Eurolife): Περάσαμε τα χειρότερα, η ασφαλιστική αγορά δείχνει να «γυρίζει» Κύριο

07:00 - 04 Μαϊ 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Σαρρηγεωργίου(Eurolife): Περάσαμε τα χειρότερα, η ασφαλιστική αγορά δείχνει να «γυρίζει»
Τη νέα δυναμική που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Eurolife ERB μετά την μετάβαση στο διεθνή όμιλο της Fairfax επισήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB Insurance Group Α.Ε. Συμμετοχών, κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ιστορικό κτίριο της οικίας Ράλλη στο κέντρο της Αθήνας.

Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους έγινε με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας ενώ ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε για το όραμα αλλά και για τις δυσκολίες που βιώνει ο κλάδος των ασφαλειών κατά τη διάρκεια της κρίσης.

 

Χρονιά εξαιρετικών αποδόσεων το 2016

Αναφερόμενος στην ιστορία του κτιρίου, που συμμετείχε και στο 4ο Open House Athens, ο επικεφαλής του ομίλου σημείωσε πως η συνεργασία με τη Fairfax το προηγούμενο έτος καθιέρωσε μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

 

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως στόχος για το 2017 είναι η πλήρης αναβάθμιση του συνόλου των εργασιών του Ομίλου με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου, την απλοποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών και τη βελτίωση της καθημερινότητας και του τρόπου αλληλεπίδρασης με τους συνεργάτες παρέχοντας ουσιαστική και αποτελεσματική ασφάλεια στην ελληνική οικογένεια και κοινωνία.

 

Η επένδυση του διεθνούς ομίλου Fairfax στην Eurolife, είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση που δείχνει την εμπιστοσύνη στην χώρα μας και στις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς και φυσικά της εταιρείας - τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife ERB, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

 

Το όραμα της Eurolife

Παρουσιάζοντας τους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας, ο πρόεδρος της Eurolife ERB αναφέρθηκε κυρίως στην περαιτέρω επίτευξη οργανικής ανάπτυξης μέσω της διεύρυνσης των σημείων επαφής με τον πελάτη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου, την επιδίωξη μη οργανικής ανάπτυξης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, την επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου, όπως και στην περαιτέρω εδραίωση της αυτόνομης πορείας στην αγορά, σε συνέχεια της εξαγοράς και της αλλαγής βασικού μετόχου.

 

Σημαντική παρουσία στον κλάδο Ζωής

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB μέσω των εταιρειών Eurolife ERB και Eurolife ERB Α.Ε.Γ.Α, συγκέντρωσε το 2016 το 13% του συνόλου της αγοράς, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση που κατέχει και την αναπτυξιακή του πορεία.

 

Ειδικότερα, το μερίδιο αγοράς της Eurolife ERB στις Ασφαλίσεις Ζωής ανήλθε το 2016 σε 22%, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 80% σε σχέση με το 2015 και στις Γενικές Ασφαλίσεις σε  3,2%

 

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α, η οποία δραστηριοποιείται από το 1992 ως μεσίτης στη διαμεσολάβηση ασφαλιστικών εργασιών με εξειδίκευση στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις, διατήρησε και το 2016 τη δυναμική της, με αυξητική τάση στα υπό διαχείριση ασφάλιστρα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,1 εκ. ευρώ προσελκύοντας νέες εργασίες τόσο στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις όσο και στις ασφαλίσεις προσώπων.

Αντίστοιχα, στη Ρουμανία οι θυγατρικές Ζωής, Eurolife ERB Asigurari de Viata, και Γενικών Ασφαλίσεων Eurolife ERB Asigurari Generale ενίσχυσαν τη διείσδυσή τους στο πελατολόγιο της Τράπεζας Bancpost μέσω αποταμιευτικών και επενδυτικών λύσεων, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων της τάξεως του 0,36 εκ. ευρώ.

 

Το 2016 η Eurolife ERB κατέβαλε 387 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις. Αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι στόχος της εταιρείας είναι να στέκεται δίπλα στους ασφαλισμένους της, αξιόπιστα και αποτελεσματικά.

 

Το προφίλ του Έλληνα ασφαλισμένου

Τη σημασία του κλίματος εμπιστοσύνης που πρέπει να χτιστεί ανάμεσα σε ασφαλισμένο και ασφαλιστή τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαρρηγεωργίου. Σήμερα ο Έλληνας ασφαλισμένος είναι ο νοικοκύρης που ακόμα κι αν τα βγάζει δύσκολα πέρα, διαθέτει ένα ποσό από το εισόδημά του για την ασφάλεια της οικογένειάς του.

 

«Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε αυτό. Πρέπει όμως να καταλάβουμε πως η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προστασία των μελών που αγαπάμε», εξήγησε, ενώ συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα χειρότερα στην ασφαλιστική αγορά τα περάσαμε. Η αγορά είναι στα κάτω της αλλά δείχνει να γυρίζει σελίδα», ανέφερε.

                               

Κυριακή Αξιώτη

Τελευταία τροποποίηση στις 08:04 - 04 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.