ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Ελληνο-Αμερικανικό σχήμα η Εθνική Ασφαλιστική Κύριο

10:00 - 01 Ιουν 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Στο Ελληνο-Αμερικανικό σχήμα η Εθνική Ασφαλιστική
Μια σημαντική στιγμή για την Εθνική Τράπεζα και τη θυγατρική της την Εθνική Ασφαλιστική φτάνει στο τέλος της. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΧΙΝ θα είναι ο επόμενος ιδιοκτήτης..

«Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στη χώρα, όχι να βγάλουμε λεφτά έξω» δήλωνε πριν λίγες εβδομάδες στο Reuters, ο Matt Fairfield, ιδρυτής και CEO της Exin Partners. Από την πλευρά του υπογράμμισε στο ίδιο δημοσίευμα ο CEO της Calamos Investments με έδρα το Σικάγο που μετέχει στην EXIN ότι το σχήμα που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική ήλθε για να μείνει. «Γνωρίζουμε την ασφαλιστική αγορά και γνωρίζουμε την Ελλάδα. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να μείνουμε» ανέφερε ο κ. Κουδούνης.

«Πιστεύουμε πως το συνολικό πακέτο που φέρνουμε στο τραπέζι είναι ασυναγώνιστο» ανέφερε ο επικεφαλής του fund με ενεργητικό $20 δισ., προσθέτοντας πως το ντιλ βρίσκεται στα «ραντάρ» και άλλων σημαντικών Ελληνοαμερικανών.

Σημειώνεται ότι το Reporter.gr ήδη από τις 27/4 είχε αναφέρει, επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες, ότι αποτελεί πρόκριμα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής για την έλευση κι άλλων Ελληνοαμερικανικών και αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα στο ρεπορτάζ καταγραφόταν ότι η πρόταση της ΕΧΙΝ διακρινόταν για την τεχνική της αρτιότητα αλλά και το ύψος που υπό προϋποθέσεις άγγιζε το 1 δισεκ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειωνόταν, η πρόταση της ΕΧΙΝ είναι μετά από πολλά χρόνια μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα. Κι αυτό σε μια κομβική γεωπολιτική συγκυρία.
Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 01 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.