ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική:Σφραγίδα στην μεταβίβαση της από τη ΓΣ της ΕΤΕ

09:44 - 28 Ιουν 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική:Σφραγίδα στην μεταβίβαση της από τη ΓΣ της ΕΤΕ
Προς τελική έγκριση οδεύει την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας η απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία J.Calamos-Exin Group.

Πιο συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιαστεί το τελικό τίμημα που θα καταβάλει η κοινοπραξία για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και σύμβαση πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων από το δίκτυο της τράπεζας για 15 χρόνια,. Αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 720-750 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα , θα διατηρήσει το 25%, το σήμα και την εμπορική ονομασία της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μάλιστα η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα αλλάξει όνομα, καθώς η Εθνική Τράπεζα θα της νοικιάζει τον τίτλο, αρχικά για 10 χρόνια.


Όπως είναι γνωστό δύο ελληνοαμερικανοί και ένας έλληνας επιχειρηματίας είναι οι πρωταθλητές στον αγών για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής με το σχήμα της EXIN. Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής, πρώην CEO της Calamos Asset Management, John Calamos, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «γκουρού των επενδύσεων», τον Παύλο Κανελλόπουλο, της οικογένειας Κανελλόπουλου της ΤΙΤΑΝ και το πρώην στέλεχος της Mizuho Securities, που πλέον έχει αναλάβει τη θέση του Calamos στα ηνία της Calamos Asset Management, John Koudounis. Στο σχήμα συμμετέχει ο επονομαζόμενος «μαέστρος» των ασφαλίσεων, Mat Fairfield.


Οι παραπάνω συμμετέχουν στo σχήμα EXIN Partners, όπου συμμετέχει και η επενδυτική Calamos Asset Management. Ο επενδυτικός κολοσσός δραστηριοποιείται από το 1977 και διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισ. δολάρια.


Η EXIN Partners χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον δυναμικές εταιρείες με ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία, όπως επίσης και βαθιά τεχνογνωσία στην αγορά των ασφαλίσεων – αντιασφαλίσεων. Διαθέτει επίσης και υψηλές δυνατότητες fintech (τεχνολογία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών).


Στο μεταξύ πριν λίγο καιρό μιλώντας στο Reuters τα στελέχη της ελληνικής, ελληνοαμερικανικής κι αμερικανικής ομάδας της EΧΙΝ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε επενδύσεις κλίμακας στην Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στη χώρα, όχι να βγάλουμε λεφτά έξω» δήλωσε στο Reuters, ο Matt Fairfield, CEO της EΧΙΝ Partners. Από την πλευρά του ο CEO της Calamos Investments με έδρα το Σικάγο που μετέχει στην EXIN υπογραμμίζει ότι το σχήμα που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική ήλθε για να μείνει. «Γνωρίζουμε την ασφαλιστική αγορά και γνωρίζουμε την Ελλάδα. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να μείνουμε» ανέφερε ο κ. Κουδούνης.


«Πιστεύουμε πως το συνολικό πακέτο που φέρνουμε στο τραπέζι είναι ασυναγώνιστο» ανέφερε ο επικεφαλής του fund με ενεργητικό $20 δισ., προσθέτοντας πως το ντιλ βρίσκεται στα «ραντάρ» και άλλων σημαντικών Ελληνοαμερικανών.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.