ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Το βασικό μας μέλημα πριν τις διακοπές

12:41 - 18 Ιουλ 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ταξιδιωτική ασφάλιση: Το βασικό μας μέλημα πριν τις διακοπές
Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές διακοπές μας, έφτασε και ο καιρός να τακτοποιήσουμε το ζήτημα της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα προγραμμάτων που συχνά δεν είναι κατανοητά για τους ταξιδιώτες, γι’ αυτό άλλωστε επικρατούν και αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τη χρησιμότητα, την πληρότητα και το κόστος των προγραμμάτων αυτών.

Ζητήσαμε λοιπόν από την Ανδριάνα Κοκκίου, Consumer Lines Senior Underwriter της AIG Greece, να μας λύσει μερικές απορίες για την ταξιδιωτική ασφάλιση.

1.       Ποιο είναι το κόστος ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Σε γενικές γραμμές το κόστος είναι αρκετά χαμηλό και σίγουρα είναι μια προσιτή επένδυση για την ξεγνοιασιά των διακοπών μας. Η τιμή του διαμορφώνεται σύμφωνα με τις καλύψεις, τη διάρκεια του προγράμματος και τον προορισμό. Ενδεικτικά, ξεκινά από τα €16,73 ανά άτομο για ένα ταξίδι εντός Ευρώπης, διάρκειας έως 7 ημερών.

2.       Πώς με καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση αν χρειαστώ περίθαλψη στο εξωτερικό;

Η AIG παρέχει μέσω των προγραμμάτων της την παγκόσμια υπηρεσία ΑΙG Travel. Πρόκειται για μια υπηρεσία που λειτουργεί σε 24 βάση, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται ο ταξιδιώτης. Έτσι, σε περίπτωση ανάγκης, ο ασφαλισμένος μπορεί να καλέσει την AIG Travel  για να λάβει γενικές, τεχνικές και ιατρικές πληροφορίες, ιατρική βοήθεια ή διακομιδή σε νοσοκομείο, αλλά και την εγγύηση ή πληρωμή των απαιτούμενων ποσών σε νοσοκομεία, ιατρούς κλπ.

3.       Ποιες άλλες καλύψεις προσφέρει η ταξιδιωτική ασφάλιση;

Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο κάθε ασφαλισμένος. Η AIG παρέχει τα προγράμματα Value, Silver, Gold και VIP, ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα του κάθε ταξιδιώτη. Μεταξύ των καλύψεων είναι τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα, η απώλεια αποσκευών, οι δαπάνες καθυστέρησης αναχώρησης, η προσωπική αστική ευθύνη, η έκτακτη διακοπή ταξιδιού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας κ.α.

4.       Υπάρχει λόγος να κάνω ταξιδιωτική ασφάλιση αν ταξιδεύω στην Ελλάδα;

Πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη ερώτηση που ακούμε στον κλάδο μας. Σίγουρα, το να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, ειδικά αν πρόκειται για χώρες τη γλώσσα των οποίων δεν γνωρίζουμε, μας προκαλεί ένα επιπλέον άγχος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εντός της Ελλάδας δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο ατυχήματος ή δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουμε τις αποσκευές μας ήτην αναχώρηση της πτήσης μας κ.α.

5.        Ποια είναι η διαδικασία για να ασφαλίσω εμένα και την οικογένειά μου πριν το ταξίδι μας;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση εκδίδεται άμεσα και απλά, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Καλό είναι φυσικά να μην το αφήσει κανείς για λίγες ημέρες πριν το ταξίδι, ώστε να έχει τον χρόνο να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της AIG μπορείτε να μπείτε στο https://www.aig.com.gr ή να μιλήσετε με τον ασφαλιστή σας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.