ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Exin: Ζητά συμμετοχή της EBRD στην Εθνική Ασφαλιστική Κύριο

10:50 - 21 Νοε 2017 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Exin: Ζητά συμμετοχή της EBRD στην Εθνική Ασφαλιστική
Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το ποσοστό με το οποίο η EBRD ενδέχεται να συμμετάσχει στην επένδυση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, που έχει απευθύνει η Exin Financial Services Holding B.V.

Ωστόσο, εκτιμάται πως το ποσοστό θα είναι αρκετά μικρό και συγκεκριμένα θα  κυμανθεί σε μονοψήφιο αριθμό πολύ κοντά στο 5% (με ανώτερο το 10%), συνεισφέροντας έτσι –αν τελικά το αίτημα εγκριθεί- περί τα 30 ή 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το συγκεκριμένο αίτημα έγινε εν όψει της υποβολής του αιτήματος για την έγκριση της επένδυσης από την Τράπεζα της Ελλάδος, που δεν έχει ακόμη κατατεθεί αλλά αναμένεται έως τα τέλη του χρόνου. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι το αίτημα της Exin Financial Services Holding B.V για συμμετοχή της EBRD στην επένδυση, δεν αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης, δηλαδή δανείου για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, αφού η τράπεζα δεν χορηγεί δάνεια τέτοιου τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τίμημα για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει συμφωνηθεί στα 718,3 εκατ. ευρώ και με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το επενδυτικό όχημα της  Exin Financial Services Holding B.V., στο χρηματοδοτικό σχήμα θα συμμετάσχουν και οι Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης και Ματ Φέρφιλντ.

Τι λέει η Exin

Από την πλευρά της Exin το αίτημα για στήριξη από την EBRD μέσω συμμετοχής της με ένα μικρό ποσοστό στην Εθνική Ασφαλιστική, αποτελεί θεσμική εγγύηση για τη βιωσιμότητα της επένδυσης, αλλά και την τήρηση όλων των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.