ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hellas Direct: Νέα αύξηση κεφαλαίων με κύριο επενδυτή το IFC

13:02 - 15 Ιαν 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Hellas Direct: Νέα αύξηση κεφαλαίων με κύριο επενδυτή το IFC
Πέντε χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε, η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct ανακοινώνει νέα αύξηση των κεφαλαίων της ύψους €7.000.000, με κύριο επενδυτή το Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όπως και στον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, ο στόχος που είχε θέσει η εταιρία υπερκαλύφθηκε. Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρίας.

Η συμμετοχή του IFC σε αυτό το γύρο επένδυσης ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτές που ήδη στηρίζουν την Hellas Direct. Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Third Point LLC και Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και το επενδυτικό γραφείο Perscitus LLP του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Portag3 Ventures και άλλοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαμορφώνοντας το σύνολό του στα €23.800.000. Η Hellas Direct θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, να αναπτύξει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα ασφάλισης (όπως την ασφάλιση με την ημέρα) καθώς και να επιταχύνει την επέκτασή της σε ξένες αναδυόμενες αγορές.

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Αιμίλιο Μάρκου και τον Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, που είδαν στην οικονομική ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct σημείωσε άμεσα ραγδαία ανάπτυξη, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βίωνε 25% μείωση του ΑΕΠ και 40% μείωση σε ασφάλιστρα.

Αντλώντας έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο που εφαρμόζει και διαρκώς βελτιστοποιεί η Amazon, στόχος της Hellas Direct είναι να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται, άλλωστε, για μία αμιγώς online ασφαλιστική εταιρία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό της επιτρέπει να ανταγωνίζεται τις μεγάλες – σε ηλικία και μέγεθος – εταιρίες, προσφέροντας στους καταναλωτές της καλύτερα ασφαλιστικά προϊόντα σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή. Επιπλέον, καθώς απευθύνεται άμεσα στον τελικό καταναλωτή, ενισχύει τη διαφάνεια σε μία ιστορικά θολή βιομηχανία, που ταλαιπωρείται από προμήθειες, μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις.

Η στρατηγική που ακολουθεί ο IFC επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, στις τηλεπικοινωνίες και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες επικεντρώνεται κυρίως σε καινοτομίες που αφορούν τις υποδομές, τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τα δίκτυα διανομής των χρηματοπιστωτικών εταιριών. Μέχρι τα μέσα του 2017, ο IFC είχε επενδύσει πάνω από $320.000.000 σε μετοχές και χρεόγραφα νεοφυών και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων Fintech σε όλον τον κόσμο. Με την τελευταία επένδυσή του στην Hellas Direct, ο IFC θα συμβάλλει στην επέκταση των ασφαλιστικών υπηρεσιών και στη γενικότερη ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.