ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θολό το τοπίο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

09:09 - 31 Ιαν 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Θολό το τοπίο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του ιδρυτή της Exin, Μαρ Φέρφιλντ, ότι το deal προχωρά και ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Exin είχε αναλάβει την υποχρέωση να παρουσιάσει πλήρη φάκελο με την ομάδα των βασικών επενδυτών για την εξαγορά στην ΤτΕ έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιέχει ελλείψεις, εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον του deal. Πάντως, η Exin με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι έχει υποβάλει επικαιροποιημένο φάκελο.

Ο κ. Φέρφιλντ σε συνέντευξή του στο διεθνές περιοδικό «Reinsurance» είπε ότι το deal προχωρεί και δεν απειλείται, πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και συνεπώς δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.

Συμπλήρωσε πως η συμφωνία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η ΕΧΙΝ επικράτησε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής πέρυσι το καλοκαίρι.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνει να εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για να κατατεθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Βάσει του διαγωνισμού που διενήργησαν η Goldman Sachs και η Morgan Stanley,  η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής λήγει τον Μάρτιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 31 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.