ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θολό το τοπίο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

10:09 - 31 Ιαν 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του ιδρυτή της Exin, Μαρ Φέρφιλντ, ότι το deal προχωρά και ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Exin είχε αναλάβει την υποχρέωση να παρουσιάσει πλήρη φάκελο με την ομάδα των βασικών επενδυτών για την εξαγορά στην ΤτΕ έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιέχει ελλείψεις, εγείροντας ερωτήματα για το μέλλον του deal. Πάντως, η Exin με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι έχει υποβάλει επικαιροποιημένο φάκελο.

Ο κ. Φέρφιλντ σε συνέντευξή του στο διεθνές περιοδικό «Reinsurance» είπε ότι το deal προχωρεί και δεν απειλείται, πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και συνεπώς δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.

Συμπλήρωσε πως η συμφωνία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η ΕΧΙΝ επικράτησε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής πέρυσι το καλοκαίρι.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνει να εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για να κατατεθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Βάσει του διαγωνισμού που διενήργησαν η Goldman Sachs και η Morgan Stanley,  η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής λήγει τον Μάρτιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 31 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.