ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΧΑ: Aύξηση 7% στα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή τo 2017

15:05 - 23 Φεβ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΑΧΑ: Aύξηση 7% στα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή τo 2017
Η ΑΧΑ πέτυχε έναν ακόμα χρόνο ισχυρής επίδοσης με αύξηση 7% στα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή καθώς και τα υψηλότερα καθαρά κέρδη που έχουν καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τον Thomas Buberl, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΑΧΑ.

Τα λειτουργικά κέρδη και τα καθαρά κέρδη  ξεπέρασαν το όριο των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρείας, με όλες τις μεγάλες γεωγραφικές αγορές να συμβάλλουν σε αυτή την επιτυχία. Η αξία νέων εργασιών μας αυξήθηκε κατά 8%. Η Υγεία αποτέλεσε τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα για το 2017, με τα έσοδα και τα κέρδη να αυξάνονται 6% και 11% αντίστοιχα.

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιτυχημένης επίδοσής μας για τη Φιλοδοξία ΑΧΑ 2020 και του ισχυρού ισολογισμού μας, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα 1,26 ευρώ ανά μετοχή, αύξηση 9% από την περασμένη χρονιά που αντιστοιχεί στο 49% των κερδών», τόνισε ο κ. Buberl.

«Σε ευθυγράμμιση με το όραμά μας να στηρίζουμε τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και με την εξαγορά της Maestro Health, ενισχύσαμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας να αποτελούμε μια Εταιρεία “Συνοδοιπόρο του πελάτη” και όχι μια Εταιρεία που “απλώς αποζημιώνει”. Συνεχίζουμε να ηγούμαστε του κλάδου μας στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, τετραπλασιάζοντας τη δέσμευσή μας για πράσινες επενδύσεις μέχρι το 2020», συμπλήρωσε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ασφαλισμένους μας για την εμπιστοσύνη τους καθώς και τους ανθρώπους μας  και τους συνεργάτες μας για τη δέσμευσή τους στο όραμά μας, την ώρα που προσπαθούμε μαζί να κινηθούμε προς μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με συνεχή αξία προς τους μετόχους μας», κατέληξε.

omilos axa apotelesmata 2017

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 23 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.