ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: «Τελειώνει» το deal με Exin για την Εθνική Ασφαλιστική

10:10 - 29 Μαρ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΕΤΕ: «Τελειώνει» το deal με Exin για την Εθνική Ασφαλιστική
Τίτλους τέλους στη συμφωνία με την Exin για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ρίχνει η Εθνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων, όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης.

Η τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις, αναφέρει η Εθνική Τράπεζα.

Η ανακοίνωση της ΕΤΕ έχει ως εξής:

«Στις 29 Ιουνίου 2017, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (‘ΕΤΕ’ ή ‘Τράπεζα’) ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V. (‘EXIN’), υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

» Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις».

Σταθερός «μνηστήρας» η Fosun

Προ ημερών το Bloomberg είχε μεταδώσει δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της κινεζικής Fosun, σύμφωνα με τις οποίες ο όμιλος έχει «σταθερό ενδιαφέρον να αναδειχθεί σε μέτοχο του πλειοψηφικού μεριδίου στην Εθνική Ασφαλιστική».

Είχε συμπληρώσει πως εφόσον η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal, «περιμένουμε πως θα μας έχουν υπόψη τους».

Αστερίσκος στη δήλωση ότι η Fosun θα «χρειαστεί να επανεκτιμήσει τα οικονομικά της εταιρείας, πριν καταθέσει αναθεωρημένη προσφορά».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 29 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.