ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η βεντάλια των εξελίξεων για την Εθνική Ασφαλιστική

09:22 - 30 Μαρ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ανοίγει η βεντάλια των εξελίξεων για την Εθνική Ασφαλιστική
Το διαφαινόμενο αδιέξοδο για την εξαγορά του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής από την ΕΧΙΝ ανοίγει τη βεντάλια των εξελίξεων για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία που είχε κριθεί προτιμητέα για την αλλαγή σελίδας στην Εθνική Ασφαλιστική δεν κατάφερε να τηρήσεις τις τυπικές υποχρεώσεις της απέναντι στις εποπτικές αρχές και να αποδείξει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Στο φόντο αυτό η διοίκηση της ΕΤΕ αναμένεται να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Ήδη η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι θα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις με στόχο να τηρήσει την δέσμευσή της στην DG Comp, όπως αποτυπώνεται στο πλάνο αναδιάρθρωσης.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την έναρξη συζητήσεων με τον κινεζικό όμιλο Fosun που είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά και είχε έλθει δεύτερος. Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο αλλά θα πρέπει να φανεί εάν οι Κινέζοι θα αυξήσουν την προσφορά τους, κάτι που θα ήταν επιθυμητό από την ΕΤΕ.

Σημειώνεται ότι η επίσης κινεζική Gongbao ήταν η τρίτη που είχε καταθέσει ενδιαφέρον και μένει να φανεί αν  συνεχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον.

Στο παρελθόν, στη φαρέτρα των επιλογών ήταν και το σενάριο εισαγωγής πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο χρηματιστήριο  σε περίπτωση που οι προσπάθειες για πώληση  δεν περπατούσαν. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπ. Οικονομικών με παραστάσεις στην Κομισιόν, οι εργαζόμενοι και πολιτικά στελέχη της κυβέρνηση είχαν ταχθεί στο παρελθόν κατά της πώλησης της εταιρίας. Μένει τελικά να φανεί τι θα προκριθεί.

Γιώργος Αλεξάκης             

Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 30 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.