ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ACHMEA: Στα 349 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη το 2017

16:39 - 31 Μαρ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ACHMEA: Στα 349 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη το 2017
Στο ποσό των 349 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα λειτουργικά κέρδη της ACHMEA, μητρικής της INTERAMERICAN, το 2017 έναντι 319 εκατ. ευρώ το 2016, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, επιτεύχθηκε δομική μείωση στις λειτουργικές δαπάνες της τάξεως των 117 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 184%. Η παραγωγή μεικτών ασφαλίστρων του ομίλου έφθασε πέρυσι στα 19,35 δισ. ευρώ έναντι 19,50 δισ. ευρώ το 2016. Η καθαρή θέση της ACHMEA ανήλθε στα 9,95 δισ. ευρώ.

Τα υψηλότερα αποτελέσματα οφείλονται, κυρίως, στην γενικές ασφαλίσεις με τη βελτιωμένη παραγωγή, διαχείριση απαιτήσεων και εξόδων, καθώς και στην απουσία μεγάλων φυσικών καταστροφών κατά το 2017. Στις δραστηριότητες του τομέα υγείας υπήρξε, επίσης, βελτίωση των αποτελεσμάτων, λόγω των χαμηλότερων ιατρικών εξόδων, καθώς και των χαμηλότερων απαιτήσεων σε αποθεματικά σε σύγκριση με το 2016

Σημαντικά βελτιώθηκαν και τα αποτελέσματα στον κλάδο ζωής, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα έσοδα επενδύσεων και μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα. Πέρυσι, η ACHMEA ξεκίνησε την υλοποίηση της νέας στρατηγικής για εταιρικά προγράμματα συνταξιοδότησης και για επαγγελματικά ταμεία, μέσω του παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της εταιρείας Centraal Baheer. Ήδη, ένας πρώτος αριθμός πελατών συμμετέχει στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο της Centraal Baheer (APF).

Διεθνώς, η ACHMEA εστιάζει στην ανάπτυξη των βασικών τομέων προτεραιότητας, που είναι οι κλάδοι περιουσίας-ατυχημάτων και υγείας, με έμφαση στην αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων.

H ACHMEA επισημαίνει, στην ίδια ανακοίνωση, τη σημαντική βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων στην Ελλάδα με την INTERAMERICAN και στη Σλοβακία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.