ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Συνέχεια στο θρίλερ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

10:43 - 27 Απρ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΕΤΕ: Συνέχεια στο θρίλερ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Παράταση παίρνει το θρίλερ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τη διαγωνιστική διαδικασία με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές.

Αυτό σημαίνει ότι, κατόπιν παρέμβασης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν προχωρούν οι συζητήσεις με την κινεζική Fosun, που είχε υποβάλει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά πέρυσι, αλλά επανεκκινεί η διαδικασία με όλους τους υποψήφιους αγοραστές, πλην της Exin, η οποία κατέθεσε πέρυσι την καλύτερη προσφορά, αλλά ποτέ δεν προχώρησε στη διαδικασία.

Το ΤΧΣ, κατά πληροφορίες, είχε εκφράσει φόβους ότι η Fosun δεν έχει πρόθεση να προσφέρει τίμημα εξίσου υψηλό με αυτό που πρόσφερε πέρυσι ή με αυτό που δικαιολογούν τα φετινά βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία της ασφαλιστικής.

Αν ξεκινούσε η διαπραγμάτευση μόνο με τη Fosun και δεν δινόταν ικανοποιητική προσφορά, η Εθνική -έκρινε το ΤΧΣ- θα ήταν αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι δεν έλαβε όλα τα μέτρα, για να εξασφαλίσει το ικανοποιητικότερο τίμημα, με διαφανείς όρους διαγωνισμού. Αυτό θα μπορούσε να φέρει τη διοίκηση αντιμέτωπη ακόμη και με ποινικές κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 26/04/2018, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και σε συνεννόηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφασίστηκε η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση (Μάιος 2017) των δεσμευτικών προσφορών.

» Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί περαιτέρω σε περίπτωση επίτευξης οριστικής συμφωνίας σχετικά με την εν λόγω συναλλαγή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.