ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΕΕ:Το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί σε θέματα συντάξεων και υγείας

16:59 - 07 Απρ 2019 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΕΑΕΕ:Το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί σε θέματα συντάξεων και υγείας
Η ελληνική ασφαλιστική αγορά θα συνεχίσει και φέτος την καλή πορεία που είχε το 2018, τονίζει μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι «η ασφαλιστική αγορά είναι πιο ισχυρή από ποτέ από άποψη κεφαλαίων».

«Το 2018 έκλεισε θετικά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, με αύξηση 1,8% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων. Είμαι αισιόδοξος ότι η καλή πορεία θα συνεχισθεί και θα ενισχυθεί. Η ασφαλιστική αγορά είναι πιο ισχυρή από ποτέ από άποψη κεφαλαίων. Έχουν γίνει σημαντικότατα βήματα σε επίπεδο διακυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πλέον έχουμε το αυστηρό θεσμικό πλαίσιο Solvency II και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος να θωρακίζουν την αξιοπιστία μας και κυρίως είμαστε χρήσιμοι, προσφέρουμε, δηλαδή, ασφαλιστικές λύσεις που απαντούν σε πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες των πολιτών», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ανάγκες των πολιτών σε θέματα συντάξεων και υγείας, υπογράμμισε τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών ότι το κράτος δεν μπορεί μόνο του να ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτές τις ανάγκες. «Η συνεργασία με την Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να δώσει βιώσιμες λύσεις προς όφελος όλων των μερών, είτε στον περιορισμό του κόστους, είτε στη δημιουργία ειδικών ιδιωτικών προγραμμάτων και για τα κρατικά νοσοκομεία, αλλά και για τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Όπως είπε χρειάζεται επανασχεδιασμός και ριζική αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε να μην περιορίζεται μόνο στην Κοινωνική Ασφάλιση. «Σκοπός είναι ένα νέο, ευρύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις για συνταξιοδοτική αποταμίευση, συνδυάζοντας διανεμητικά και κεφαλαιοποιητικά στοιχεία. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε το διάλογο με την Πολιτεία, καθώς έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, για να είμαστε μέρος της λύσης» κατέληξε ο κ,. Σαρρηγεωργίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.