ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Φέσσα στην Ημερίδα «Συντάξεις και Ανάπτυξη» της ΕΑΕΕ

17:41 - 15 Απρ 2019 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Παρέμβαση Φέσσα στην Ημερίδα «Συντάξεις και Ανάπτυξη» της ΕΑΕΕ
Το μέλλον του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος και η άμεση σύνδεσή του με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα, στην Ημερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Το ασφαλιστικό ζήτημα είναι ένα από τα κύρια θέματα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας στην παρέμβασή του ανέφερε ότι «η ενίσχυση του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη».  Τόνισε, επίσης, ότι τα οφέλη ενός κεφαλοποιητικού συστήματος θα είναι πολλαπλάσια για τους εργαζόμενους και την οικονομία. «Είναι αναγκαία η λειτουργία του δεύτερου και τρίτου πυλώνα (επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική ασφάλιση), με κεφαλοποιητική βάση και φορολογικά κίνητρα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου».

«Σε βάθος χρόνου πρέπει να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός κοινωνικής ασφάλισης, με καθαρά αποταμιευτικό χαρακτήρα, χωρίς τα ρίσκα που συνδέονται με την κρατική ανάμιξη, και βέβαια, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους εργασίας. Πρώτο βήμα, όμως είναι η μείωση του σημερινού, υψηλού, μη μισθολογικού κόστους που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση που ετέθη, ο κ. Φέσσας, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των Κοινωνικών Εταίρων στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για τη δημιουργία ενός νέου Επαγγελματικού Ταμείου, τονίζοντας ότι η σχετική αναλογιστική μελέτη έχει ανατεθεί στους ειδικούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.