ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Μέχρι το τέλος του 2019 οι δεσμευτικές προσφορές

14:48 - 29 Ιουλ 2019 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Μέχρι το τέλος του 2019 οι δεσμευτικές προσφορές
Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του τουλάχιστον 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που η τελευταία ακολουθεί.

Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley - χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της τράπεζας για το project - ξεκίνησαν τις επαφές με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές στη διαγωνιστική διαδικασία. Ενδιαφέρον εκδήλωσαν, κυρίως, private equity funds και σχήματα στα οποία συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια και αντασφαλιστικοί όμιλοι με τους ασφαλιστικούς ομίλους να είναι συγκρατημένοι προς το παρόν απέναντι στη διαδικασία.

Η αγορά διατηρεί στάση αναμονής ενόψει της θέσης που αναμένεται να κρατήσει η νέα κυβέρνηση για την κοινωνική ασφάλιση αλλά και της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας για το αν θα προχωρήσει σε πώληση του 80% ή θα διαθέσει μετοχές μέσω ιδιωτικής και δημόσιας τοποθέτησης, εισάγοντας τις μετοχές της Εθνικής Ασφαλιστικής σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Πάντως, οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας αναμένεται να υπογραφούν προς το τέλος του καλοκαιριού, σηματοδοτώντας την τυπική έναρξη του δεύτερου διαγωνισμού πώλησης, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου με τις υπογραφές της σύμβασης αγοραπωλησίας του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η περίοδος δεσμευτικών προσφορών θα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. 

Σε περίπτωση που επικρατήσει το ενδεχόμενο της διάθεσης μετοχών, το περιθώριο είναι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου προκειμένου να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών, που κατέχει σήμερα η Εθνική και ως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.