ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζωηρό ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική

10:45 - 29 Οκτ 2019 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ζωηρό ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική
Με θετικά βήματα προχωρά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς μέσα στον Νοέμβριο αναμένονται οι μη δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Μεγάλες εταιρίες και funds έχουν εκφράσει τον ενδιαφέρον τους για την πώληση της εταιρείας, δίνοντας μια ψήφο εμπιστοσύνης στην επόμενη σελίδα της ελληνικής οικονομίας και στο επιχειρηματικό κλίμα που αλλάζει. Μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται η Fairfax που ελέγχει το 80% της Eurolife και το 33% της Eurobank, ο όμιλος Fosun που συμμετείχε και στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία, τα private equity funds, CVC και LCP και η Lone Star.

Μάλιστα, ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, οι Goldman Sachs και Morgan Stanley προχώρησαν σε μια πρώτη αξιολόγηση των υποψηφίων επενδυτών, με τις μη δεσμευτικές προσφορές πιθανότατα να καταβάλλονται στα μέσα Νοεμβρίου. Σε επόμενο στάδιο, η Εθνική Τράπεζα θα αξιολογήσει το σχέδιο κάθε υποψηφιότητας και μέσα στον Ιανουάριο του 2020 αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές, όσον πάρουν το «πράσινο φως» από την τράπεζα. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, μετά την παράταση δύο ετών που εξασφάλισε πέρυσι η Εθνική Τράπεζα από την DGComp, με υπαναχώρηση της τελευταίας για πώληση του 80% έναντι του 75% της θυγατρικής ασφαλιστικής που είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.