ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Σήμερα η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών

10:39 - 28 Νοε 2019 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Σήμερα η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών
Σήμερα το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών για το τουλάχιστον 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές απέκτησαν περίπου 10 επενδυτές, οι οποίοι πέρασαν τη μίνι αξιολόγηση φερεγγυότητας που έτρεξαν οι σύμβουλοι, για να αποφύγουν «φιάσκο» αντίστοιχο του προηγούμενου διαγωνισμού (σ.σ. αδυναμία της Exin να βρει τα κεφάλαια).

Μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, εξέλιξη που αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα. Υπάρχουν, όμως, μεγάλα ονόματα του τομέα των επενδύσεων, όπως ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος Fosun, τα private equity funds CVC Capital, Lone Star, Centerbridge καθώς και ο όμιλος Fairfax.

Ακόμη, συμμετέχει η I3CP, εταιρεία ειδικού σκοπού, που χρηματοδοτείται από την LCP, ενώ κυκλοφορεί, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ότι συμμετέχει και το private equity fund Cinven, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια κυρίως συνταξιοδοτικών ταμείων.

Οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές, με οδηγό την καθαρή θέση της ασφαλιστικής στις 30 Ιουνίου 2019, η οποία κινείται πέριξ του 1 δισ. ευρώ, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, λόγω της σημαντικής ανόδου των τιμών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Θεωρητικά, η Εθνική θα πρέπει, με βάση τον «οδικό» χάρτη, που ενέκρινε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ( DG Comp), να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό ( IPO ή SPO), θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών, που κατέχει, σήμερα, η Εθνική και ως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.