ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική

12:43 - 04 Μαρ 2020 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Αύριο η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική
Αύριο, Πέμπτη 5 Μαρτίου, αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι μονομάχοι είναι η CVC Capital, η κινεζική Fosun και η Värde Partners, ενώ τα στελέχη της Εθνικής που διαχειρίζονται τη διαδικασία εκτιμούν πως θα έχουν τουλάχιστον μία προσφορά η οποία θα υπερκαλύπτει τον πήχη που έχει τεθεί. Ενδεχομένως και σημαντικά.

Βάσει της διαδικασίας, οι τελικές προσφορές θα υποβληθούν με βάση τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2019, σύμφωνα με τα οποία η καθαρή θέση της Ασφαλιστικής διαμορφώνεται στο 1,1 δισ. ευρώ από 804 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2018. Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να γίνει μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Στη λήξη της παρελθούσης χρήσης η Εθνική Ασφαλιστική εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 82 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με τη χρήση του 2018. Τα ασφάλιστρα του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, που εκτός από την Ελλάδα δραστηριοποιείται στις αγορές της Κύπρου και της Ρουμανίας, ξεπέρασαν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς τα 780 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς της εταιρείας προσεγγίζει πλέον το 18%.

Την ώθηση στα παραγωγικά αποτελέσματα του 2019 έδωσαν οι αυξημένες πωλήσεις αποταμιευτικών προϊόντων τόσο μέσα από το ασφαλιστικό δίκτυο όσο και μέσω του τραπεζικού δικτύου της Εθνικής, καθώς και οι πωλήσεις προγραμμάτων υγείας. Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, σημαντική ήταν η συμβολή των εσόδων από επενδύσεις, που ενισχύθηκαν από την πώληση ομολόγων.







Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.