ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Interamerican: Η Achmea «παγώνει» προσωρινά τη διανομή μερισμάτων

21:47 - 14 Απρ 2020 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Interamerican: Η Achmea «παγώνει» προσωρινά τη διανομή μερισμάτων
Η ACHMEA, ο ολλανδικός ασφαλιστικός οργανισμός στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN, αποφάσισε να αναστείλει τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά στον αντίκτυπο του κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτή την ενέργεια, η εταιρεία ακολουθεί τη σχετική πρόσκληση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής EIOPA και της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας (DNB). Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, η ACHMEA θα αποφασίσει εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διανομή των μερισμάτων, με βάση τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία και την οικονομική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.

Επισημαίνεται ότι στις 2 Απριλίου η EIOPA και η DNB προέτρεψαν τις ασφαλιστικές εταιρείες να διατηρήσουν τα οικονομικά αποθέματά τους και να αποφύγουν προς το παρόν τη διανομή μερισμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία είναι σημαντικός και τόσο η κλίμακα όσο και η διάρκεια της κρίσης δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν με βεβαιότητα.

Ο Willem van Duin, πρόεδρος του Δ.Σ. της ACHMEA, δήλωσε σχετικά: «Η υγειονομική κρίση, που προκάλεσε ο κορονοϊός, έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλους μας. Ο ασφαλιστικός οργανισμός μας, ως συνεταιριστικός, κάνει ότι χρειάζεται για να βοηθήσει τα δέκα εκατομμύρια των πελατών του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις. Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων μας είναι προτεραιότητα μας. Μολονότι οι θέσεις φερεγγυότητας και ρευστότητας της ACHMEA είναι ισχυρές, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την υπόδειξη της EIOPA και της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας και να αναστείλουμε τη διανομή μερισμάτων επί των μετοχών μέχρι να επανεκτιμηθούν οι συνθήκες».

Η ετήσια γενική συνέλευση της ACHMEA θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου. Κατά τη συνεδρίαση, θα προταθεί να προστεθεί το κέρδος στα αποθεματικά του οργανισμού για το 2019. Επισημαίνεται ότι η ACHMEA είχε λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων κατά την περυσινή χρονιά 547 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.