ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το CVC «ανοίγει» τα χαρτιά του για την Εθνική Ασφαλιστική Κύριο

11:00 - 17 Σεπ 2020 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Το CVC «ανοίγει» τα χαρτιά του για την Εθνική Ασφαλιστική
Αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, αναμένεται πιθανότατα να επανέλθει με νέα πρόταση το αμερικανικό fund CVC Capital για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, το αμερικανικό fund είχε προσφέρει για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής 460 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είχε εγκριθεί από το συμβούλιο της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το CVC Capital ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που είχε υποβάλει δεσμευτική προσφορά στις 5 Μαρτίου, από τους τρεις ενδιαφερόμενους (οι άλλοι δύο ήταν οι Fosun και Varde Partners), που είχαν εμφανιστεί στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, το αμερικανικό fund διατηρεί το ύψος του τιμήματος μεταξύ 440 και 460 εκατ. ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα, βασικός μέτοχος της εταιρείας είχε θέσει στόχο τα 500 εκατ. ευρώ.

H υποβολή της μοναδικής δεσμευτικής προσφοράς συνέπεσε με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού, κάτι που «πάγωσε» στην πράξη τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας σκέψεις στη διοίκηση της ΕΤΕ και για την υποβολή νέου αιτήματος στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGComp) για αναβολή της πώλησης.

Προφανώς, ένα τέτοιο αίτημα θα ήταν αδύνατο να εγκριθεί από την DGComp, καθώς η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε «παγώσει» ήδη τρεις φορές.

Σημειώνεται πως κατά το πρώτο εξάμηνο, το σύνολο των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξαιρουμένης της παραγωγής του προϊόντος εφάπαξ ασφαλίστρου, αυξήθηκε σε ποσοστό 4,8% έναντι του α’ εξαμήνου του 2019, διαμορφούμενο σε €276,5 εκ.

Συνυπολογίζοντας την παραγωγή του εν λόγω προϊόντος, το σύνολο των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων παρουσιάζει μείωση κατά 10,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, η οποία αποδίδεται κυρίως στις δυσλειτουργίες των τραπεζικών καταστημάτων.

Στο α΄ εξάμηνο 2020, τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 17,5 εκατ. ευρώ έναντι 25,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, μείωση που οφείλεται, κυρίως, στην περαιτέρω πτώση των επιτοκίων που χρησιμοποιούνται για την προεξόφληση των ασφαλιστικών αποθεμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 17 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.