ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΕΕ: €5,4 εκατ. ο απολογισμός για τις ζημιές της «Θάλειας»

12:28 - 08 Οκτ 2020 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΕΑΕΕ: €5,4 εκατ. ο απολογισμός για τις ζημιές της «Θάλειας»
Έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν από 5 έως 9 Αυγούστου και έμειναν γνωστά ως κακοκαιρία "Θάλεια", πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ειδικότερα, στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού.

Σημειώνεται πως από την κακοκαιρία Θάλεια στις αρχές Αυγούστου, επλήγησαν διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με ιδιαίτερη ένταση σε Εύβοια και Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων κινδύνων και των ζημιών (σε επίπεδο πόλης ή περιοχής) με την χρήση του ταχυδρομικού κώδικα του ασφαλισμένου ακινήτου ή του τόπου ζημιάς (για αυτοκίνητο). Τα ακίνητα κατηγοριοποιήθηκαν περαιτέρω σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους.

Στην έρευνα συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους 25 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις - μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 95,5% της παραγωγής των ασφαλίσεων περιουσίας.

Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων από τις αναγγελίες των ζημιών περιουσίας και αυτοκινήτων αναφέρεται σε 600 ζημιές, το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 5,4 εκατ. €.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.