ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Τι αποφασίζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ETE Κύριο

11:41 - 25 Φεβ 2021 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Τι αποφασίζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ETE
Από το 2017 είναι σε διαδικασία πώλησης η Εθνική Ασφαλιστική. Εισήλθαμε στο 4ο χρόνο της διαδικασίας με τον αμερικανικό fund CVC Capital να είναι ο μοναδικός διεκδικητής για την απόκτηση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ελλάδας.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει για πολλοστή φορά το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας μητρική εταιρία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ωστόσο όπως λένε οι πληροφορίες, ούτε σήμερα αναμένεται να λάβει απόφαση το Δ.Σ της Εθνικής για την αποδοχή ή μη της προσφοράς, που κατέθεσε η CVC Capital Partners, για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η μη λήψη απόφασης είναι περίπου προδιαγεγραμμένη καθώς το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ δεν έχει επισημοποιήσει τη στάση του, ως μεγαλομέτοχος της τράπεζας, παρ’ ότι φέρεται να έχει λάβει τη γνωμάτευση της Deloitte για το δίκαιο και εύλογο του τιμήματος.

Κύρια διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν το τίμημα, καθώς, με βάση τα αρχικά δεδομένα, το CVC προσέφερε περίπου 420-450 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε χαμηλό, για την αξία και τις προοπτικές της εταιρείας. Το fund ωστόσο βελτίωσε τη προσφορά του το τελευταίο διάστημα.

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέγραψε υψηλή κερδοφορία στο εννεάμηνο του 2020, στα 53,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,2%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η αύξηση αποδίδεται στα ιδιαίτερα θετικά τεχνικά αποτελέσματα των κλάδων Πυρός, Αυτοκινήτου και Υγείας.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 25 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.