ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Την Παρασκευή η απόφαση για πώληση στο CVC Κύριο

13:20 - 22 Μαρ 2021 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Την Παρασκευή η απόφαση για πώληση στο CVC
Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να κλείσει και επίσημα η συμφωνία πώλησης του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund, CVC Capital Partners.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα (22/3) ή αύριο (23/3) αναμένεται να συνεδριάσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για την εν λόγω πώληση.

Το ζήτημα της πώλησης πρόκειται να ξεκαθαρίσει εντελώς πριν από την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), που έχουν παραπεμφθεί για την τρέχουσα τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. 

Ειδικότερα, την ερχόμενη Παρασκευή (26/3), που ανακοινώνει αποτελέσματα η ΕΤΕ, ο CEO της τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, θα δώσεις πιθανότατα πληροφορίες και για την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες, το CVC Capital Partners προσφέρει για το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής περίπου 410 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την αποτίμηση της εταιρείας σε 460 εκατ. ευρώ. Το τίμημα, με το οποίο θα πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική, είναι κοντά στο 50% της λογιστικής της αξίας έναντι 70% - 75% που διαπραγματεύεται ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος

Η συμφωνία του CVC με την Εθνική Τράπεζα προβλέπει επίσης ότι η τράπεζα θα διατηρήσει το 10% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μεταβιβάζοντας το 90% στο CVC, ενώ οι δύο πλευρές θα διατηρήσουν 12ετή αποκλειστική συνεργασία για την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου της ΕΤΕ.

Η οριστική ολοκλήρωση της συναλλαγής ανάμεσα στις δύο πλευρές, για τη μεταβίβαση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε 5 με 6 μήνες. 

Να σημειωθεί ακόμη ότι με βάση τα αποτελέσματα του 2020 η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε υψηλή κερδοφορία που άγγιξε τα 82 εκατ. ευρώ προ φόρων, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους προσεγγίζουν τα 65 εκατ. ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης από το 2017. Μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων, το αμερικανικό fund CVC Capital είναι εδώ και καιρό ο μοναδικός διεκδικητής για την απόκτηση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 22 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.