ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Edenred:Μοχλός ανάπτυξης το Ticket Restaurant Zero-Πώς λειτουργούν τα κουπόνια σίτισης

09:50 - 22 Οκτ 2021 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Με στόχο να προσθέτει 2.000 εταιρίες το χρόνο στη «δεξαμενή» συνεργαζόμενων εταιριών της η Edenred, μια από τις κορυφαίες διεθνώς ψηφιακές πλατφόρμες στον τομέα των υπηρεσιών και πληρωμών προς επιχειρήσεις, κάνει ένα σημαντικό βήμα στην Ελλάδα, καθώς η πατρίδα μας γίνεται η 5η χώρα, ανάμεσα στις συνολικά 46 του Ομίλου, που παρέχει μία 100% digital εμπειρία πληρωμών.

Μέσα από αυτήν την καινοτομία η εταιρία που πριν αρκετές δεκαετίες ξεκίνησε με 4 εργαζόμενους και σήμερα αριθμεί 80 σκοπεύει να στηρίξει την παρουσία της στη χώρα. Μάλιστα όπως ανέφεραν χτες τα στελέχη της σε συνέντευξη τύπου  χώρα μας λόγω μεγέθους (ούτε αχανής, ούτε μικρή) παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση καινοτομικών λύσεων της Edenred.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε χτες η διοίκηση της εταιρίας,  μέσα από ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο B2B2C υπηρεσιών που έχει χτιστεί γύρω από 3 επιχειρηματικούς άξονες (Παροχές εργαζομένων, Fleet & Mobility, Κίνητρα και Επιβράβευση), η Edenred συνεργάζεται σήμερα με περισσότερες από 6.000 εταιρείες στην ελληνική αγορά, εξυπηρετώντας καθημερινά περισσότερους από 300.000 εργαζομένους, σε 10.000 επιχειρήσεις μέσα από το μεγαλύτερο συνεργαζόμενο δίκτυο του κλάδου. «Με τη νέα Ticket Restaurant® ZERO, οι πελάτες θα έχουν πλέον την δυνατότητα επιλογής μεταξύ πλαστικής ή άυλης κάρτας για πραγματοποιούν in-store αλλά και online τις συναλλαγές τους» αναφέρεται σχετικά.

Με βάση, μάλιστα, όσα αναφέρθηκαν χτες στα 200 εκατ. ευρώ φτάνει ο τζίρος από τις διατακτικές κάρτες που εκδίδει η Edenred στην ελληνική αγορά, με το 40% αυτών να χρησιμοποιείται στα σούπερ μάρκετ και το υπόλοιπο στα καταστήματα εστίασης.

Να σημειωθεί ότι κουπόνια σίτισης 6 ευρώ ημερησίως, δηλαδή λίγο πάνω από τα 130 ευρώ μηνιαίως, μπορεί να δοθούν αφορλόγητα ως έξτρα παροχή στους εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται, οι παροχές σε είδος και συγκεκριμένα οι διατακτικές σίτισης έως 6 ευρώ ημερησίως, σύμφωνα με το περιεχόμενο του άρθρου 9 Ν.2336/1995 και της ΠΟΛ 1206/2018, δεν θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία ούτε υπόκεινται σε κοινωνικοασφαλιστικές κρατήσεις.

Σε σχέση με την άυλη κάρτα Ticket Restaurant® ZEROη  εταιρία ανέφερε ότι αποτελεί μια  νέα 100% ψηφιακή λύση, που λειτουργεί συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες προϊοντικές προτάσεις της Edenred και εντάσσεται σε μία ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη ψηφιακή στρατηγική, που έρχεται να εκσυγχρονίσει την εμπειρία των πελατών της.

«Η καινοτόμος τεχνολογία που εφαρμόζει η Edenred στην Ελλάδα, εξασφαλίζει χαρακτηριστική ευκολία στην έκδοση (σε λιγότερο από 24 ώρες) αλλά και τη δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης σε λιγότερο από ένα λεπτό, που βοηθά τις εταιρείες να εξελίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους εργαζομένους τους. Ταυτόχρονα, προσφέρει απόλυτη ασφάλεια αλλά και υγειονομική προστασία (covid-free) μέσα από μία απόλυτα ανέπαφη εμπειρία» ανέφερε χτες η εταιρία.  

 «Για εμάς στην Edenred Greece, η εξέλιξη, η πρόοδος και η θετική αλλαγή ήταν και είναι πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας της. Έτσι, η νέα Ticket Restaurant® ZERO είναι ένα μεγάλο, αποφασιστικό και καινοτόμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα βήμα που εναρμονίζεται πλήρως με την φιλοσοφία μας για την υποστήριξη της ανάπτυξης των πελατών μας. Κοιτάζοντας πάντα μακριά και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής, παρουσιάζουμε στην Ελλάδα μία απόλυτα ψηφιακή εμπειρία που δημιουργεί αξία για τους συνεργάτες μας, με 0% χαρτί και 0% πλαστικό. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών μας, αλλά και στην εμπειρία του χρήστη, με την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής μας. Αυτός είναι ο δρόμος για να δηλώνουμε υπερήφανα ο καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε ο CEO της Edenred Ελλάδος, κος Ιωάννης Κολοβός.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας η Edenred μεταβαίνει σε λύσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που δείχνουν το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από την Ticket Restaurant® ZERO, η Edenred έχει δρομολογήσει τη μετάβαση του συνόλου των υπηρεσιών του χαρτοφυλακίου της σε κάρτες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, επιταχύνοντας την πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Όπως τονίζεται πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που καινοτομεί και προχωρά σε μία τέτοια κίνηση για όλες τις υπηρεσίες της. Ταυτόχρονα, βοηθά ουσιαστικά τους πελάτες της να ανταποκριθούν στις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις και να επιτύχουν τους στρατηγικούς στόχους βιωσιμότητας, μέσα από σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον εργαλεία.

Γιώργος Αλεξάκης 
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.